Milutin Vujičić

Vojvodina gradi POTPUNO NOV stadion, bez atletske staze

Čelnici Vojvodine najavljuju da će stadion "Karađorđe" dobiti potpuno novi izgled. "Projekti su u pripremi. Imamo i rekonstrukciju terena da ne igramo na onoj livadi", kaže predsednik. Poruka: "Nećemo biti deo kladioničarskih igara"

Vojvodina gradi POTPUNO NOV stadion, bez atletske staze Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Da bi se igrao bolji, kvalitetniji fudbal, koji će privlačiti klince da uopšte počnu da se bave ovim sportom, neophodni su neki preduslovi. A najvažniji je, svakako, da se igra na boljim terenima i lepšim, komfornijim stadionima.

Sa vrha vlasti se najavljuju razni projekti, gradnja Nacionalnog stadiona, potom potpuno šest novih u pojedinim gradovima Srbije, a uporedo sa tim i drugi superligaši bi trebalo da dobiju novac za "umivanje" postojećih objekata. Travnata podloga se menja na većini terena na kojima će se igrati superligaški fudbal.

Jedan od takvih je i stadion "Karađorđe" u Novom Sadu. Ali, zamena podloge nije jedina novost.  Proklamovano ciljevi nove uprave su: novi stadion, potpuno anuliranje nasleđenih dugova, ali i juriš na grupnu fazu Lige Evrope u bilskoj budućnosti!

Prema rečima novog-starog predsednika kluba Vojislava Gajića, stadion "Karađorđe" će dobiti potpuno nov izgled.

"Gradićemo potpuno novi 'Karađorđe' sa oko 20.000 mesta. Projekti su već u pripremi... Kad budemo došli do prvih idejnih rešenja, koje će proći sve 'filtere', to ćemo prezentovati svima i to će biti veoma brzo", kaže on.

/NA ISTOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE: UMESTO LALATOVIĆA, VUČIĆ/

Zanimljiva mu je bila opaska oko terena.

"Imamo rekonstrukciju terena da ne igramo na onoj livadi, ti radovi počinju sutra, prekosutra".

Novi generalni direktor Vojvodine iz "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da će projekat platiti ta kompanija.

"Investicija stadiona je vrednosti oko 25 miliona evra. Projektovanje će platiti 'Srbijagas', poklonićemo taj projekat Novom Sadu, grad će biti vlasnik. Stadion sa 16.800 mesta biće izgrađen vrlo brzo, po svim najboljim i svetskim standardima. To će biti pravi stadion bez atletske staze, biće pomeren 20 metara pored Promenade, biće garaže, parking mesta, krugovi bezbednosti, moći će da doće bilo koji engleski, francuski ili nemački klub. Tenderi će početi već krajem septembra, oktobra, to će država Srbija voditi, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno - nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu", rekao je Bajatović.

/NOVO POJAČANJE VOJVODINE ZA 2019/20: JOVAN KOKIR/

Dodao je da je sve urađeno u dogovoru sa navijačima. "Skupština kluba je bila mirna, trudićemo se da tu podršku vratimo bankama, privredom i sportskim delom.

Na pitanje gde će Vojvodina igrati dok bude u toku izgradnja novog stadiona, Bajatović je odgovorio:

"Videćemo, u zavisnosti od tipa utakmica, ima stadiona okolo, tu je i Stara Pazova, ali nadamo se da ćemo brzo to znati. Biće kvalitetno rešenje. Osim ovog državnog projekta, gradi se i u Bačkoj Topoli".

"Kažu da u kapitalističkom svetu postoji sveto trojstvo: BMW, Mercedes i Audi, ovde postoje Zvezda i Partizan, a treba da bude i Vojvodina. Sada imamo i srčaniju ekipu" - Bajatović.

Bajatović je novinarima rekao i da su rešeni imovinsko-pravni problemi u vezi sa Fudbalskim centrom "Vujadin Boškov" u Veterniku.

"Uskoro će taj FC biti uknjižen u vlasništvo FK Vojvodina. Zapravo, nijedan klub u Srbiji nema takve uslove kao mi, i to moramo da iskoristimo. Biće urađena dva veštačka terena na Veterniku", rekao je Bajatović, uz reči zahvalnosti državu i Gradu Novom Sadu na pomoći.  

"NEMA KLADIONICA!

Predsednik "Lala" je rekao da Vojvodina mora da nađe svoje mesto u FSS.

"
Nismo adekvatno zastupljeni tamo, kao i u FS Vojvodine, nadam se da su sve sudijske nepravde iza nas i da neće biti potrebe da polemišemo oko toga. Nećemo biti deo kladionica i sličnih stvari, pobeđivaćemo jer smo bolji i imamo veće srce", poručuje Gajić.

POSLOVANJE, DUGOVI

Novi-stari predsednik Vojvodine Vojislav Gajić rekao je da je "dobar deo dugova sređen" i da bi za "godinu, dve sve trebalo da bude rešeno".

"Posle toga ćemo ići u suficit, a to je moguće uz pomoć sponzora. Mogu svim poveriocima da poručim da niko nije zaboravljen i svi će biti namireni kao što je normalno, ali svima hoću da kažem da budu strpljivi jer je stabilizacija na pomolu", rekao je Gajić.

Na to se nadovezao Bajatović: "Mi smo potrošili 60% novca na dugove pre 2016. godine. Od 1,7 miliona evra, na stare dugove je potrošeno je 980.000 evra".

Kako je rečeno, u prethodnih godinu i po dana u Vojvodinu je uloženo 7 miliona evra.

Stanje u FK Vojvodina, Gajić je ocenio kao "zapušteno".

"Sada je došla veštija privredna ekipa unutar samog kluba, nesuglasice nikome nisu koristile i sada je sve na svom mestu. Prvo treba da smanjimo sredstva za izdatak prve ekipe i pojačamo rezutate, iako zvuči čudno to je moguće, naš zadatak je da za godinu i po dana moramo da smanjimo oko milion i po".

fk vojvodina Foto: MONDO/Milutin VujičićOSTAVKA AKO...

"Zanimaju me samo prva četiri mesta, ostalo vodi u moju ostavku. Videćemo da li ćemo da već u prvoj godini ojačamo se i plasiramo u grupnu fazu Ligu Evrope, što bi bio istorijski rezultat kluba", rekao je Gajić i najavio da će dva puta u toku meseca biti organizovane ovakve konferencije za novinare kako bi javnost bila upoznata sa dešavanjima u klubu.

"Neće biti nikakvih tabu-tema, imaćete prave informacije. To je novina koju ćemo od danas da poštujemo", obećao je prvi čovek Vojvodine.  

Povezano

Sve vesti