mondo.rs,Tanjug

OSVANUO SNIMAK: Lomio branike na pružnom prelazu!

Autor:

Nervoza, žurba ili pak samo bahatost! Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama šokirao je mnoge. Mladić je lomio branike na prućnom prelazu ne misleći ni na svoju, ali ni na bezbednost drugih.

30
A- A A+
pruga voz železnica šine vozovi šina Foto: Mondo/Goran Sivački

Snimak na kom se vidi mladić kako autom prelazi pružni prelaz i pored toga što je rampa spuštena, parkira se nekoliko metara dalje, a onda se vraća i lomi prvo jedan a onda i drugi branik osvanuo je pre nekoliko dana na Twitteru.

Načinjen je, kako tvrdi osoba koja ga je postavila na društvene mreže, na pružnom prelazu u selu Majur kod Šapca.

Meštani tvrde da se svakodnevno suočavaju sa bahatim vozačima na pružnom prelazu, te da su ovakve scene učestale, pišu beogradski mediji. Umesto polomljenih, postavljeni su novi branici.

Kraljevo:Umesto rampe...tri babe upozoravaju na voz!?

Rampa koju je polomio nervozni mladić kog su snimile sigurnosne kamere, ubrzo je popravljena, ali u Železnicama Srbije napominju da je ovo veoma čest slučaj i da svakodnevno menjaju delove koje su polomili vozači nasilno pokušavajući da prođu između dok su branici spušteni. Međutim, slučaj da nervoza dođe dotle da se fizički obračunavaju sa rampom, nije do sada zabeležen.

"Mi godišnje imamo 4.000 polomljenih branika. Dakle, to je deset dnevno. Tako da možete da zamislite koliko je to česta pojava", kaže Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture Železnice Srbije.

U selu Majur, gde se dogodio ovaj incident koji je završio na društvenoj mreži, kažu da to uglavnom čine mladi. Ovakav čin osuđuju navodeći da time ugrožavaju i sebe i druge.

Povezano

Sve vesti