mondo.rs

Vučić posetio carstvo Karića u Minsku

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je tokom boravka u Minsku multifunkcionalni kompleks "Minsk World" koji se prostire na tri miliona kvadratnih metara, a koji realizuje "BK grupa""

51
A- A A+

Foto: Tanjug/BK tv


"Vrlo smo zadovoljni poverenjem koje je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pružio srpskoj kompaniji. Ovo je veoma važno za nas i pokazalo se da naši ljudi mogu učiniti mnogo u korist beloruskog naroda i građana Minska. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom gradnje u kompleksu "Minsk World", rekao je Vučić, saopštila je BK grupa.

On je izrazio očekivanje i da će kompanija braće Karić i druge srpske kompanije u budućnosti moći da učine mnogo više u Belorusiji.

Karić nosi srpsku zemlju u Belorusiju, evo zašto!

"Ovo je direktna potvrda naše uspešne saradnje na raznim područjima zahvaljujući predsedniku Aleksandru Lukašenku, jer je to bila njegova ideja. On je učinio sve na najvišem nivou i po svim ekonomskim pitanjima. Naša saradnja je izvrsna i samo je treba ojačati i povećati u budućnosti", naglasio je Vučić nakon obilaska kompleksa u subotu i susreta sa Bogoljubom Karićem i njegovim saradnicima.

Reč je o inovativnom kompleksu koji je projektovan po principu "grad u gradu" u kojem je predviđeno da živi i radi 400.000 stanovnika i koji pruža svu potrebnu infrastrukturu baziranu na visokoj tehnologiji za udoban i aktivan život - od modernog smeštaja do škola, vrtića, klinika, zabavnih i sportskih centara.

Foto: Tanjug/BK tv

Najveći građevinski poduhvat u Evropi od tri miliona kvadratnih metara Vučić je obišao u pratnji predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, saopštila je BK grupa.

U delegaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prilikom zvanične posete Belorusiji bio je i narodni poslanik Dragomir J. Karić, počasni konzul Belorusije u Srbiji i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Belorusije u Narodnoj skupštini, navodi se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti