mondo.rs

KOLIMA NA PLIVANJE: Autoput u Beogradu danas (VIDEO)

Autor:

Jaka kiša koja je danas ponovo pogodila Beograd izazvala je, sasvim očekivano, kolaps u saobraćaju. Ali ipak, ovakve slike sa autoputa kroz glavni grad ipak nisu nešto uobičajeno. Na Novom Beogradu potopljene stotine automobila.

KOLIMA NA PLIVANJE: Autoput u Beogradu danas (VIDEO) Foto: MONDO/Marko Tanasković

Nevreme je najavljivano, imamo sveže iskustvo od četvrtka kada smo plivali prestonicom, ali ponovo nam se desio "potop".

Zbog obilne kiše deo autoputa na Novom Beogradu je poplavljen, a automobili se otežano kreću ili stoje zbog visine vode. Beogradski mediji pišu da su potopljene stotine automobila na Novom Beogradu.

U Bulevaru Zorana Đinđića voda je dostigla 1, 5 metara.

U BORČI KATASTROFA: Spasioci izvukli sedmoro ljudi

Jak pljusak zatvorio je prilaze Beogradu, koji su gotovo skroz zakrčeni, pa su kolone automobila bile dugačke po nekoliko kilometara.

Izvor: MONDO

Nevreme je Beograd zahvatilo od šest popodne, ogromna količina vode tekla je saobraćajnicama, a nasred ulica su bili gejziri vode koja izlazi iz prepunih kolektora kišne kanalizacije.

Beograd PONOVO POD VODOM, "službe spremne"

Neki "gejziri" su bili, javljaju Beograđani na društvenim mrežama "visoki i nekoliko metara".

Izvor: MONDO

Autobusi GSP-a jedva su tokom nevremena prolazili ulicama koje su pod vodom, a pojedini parkirani automobili oštećeni su usled pada drveća.

Nevreme je prethodno zahvatilo zapadnu Srbiju, Šumadiju i donje Podrinje. Na jugu Banata padao je grad veličine teniske loptice.

S NEBA PADAJU TENISKE LOPTICE:Oluja besni Srbijom VIDEO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

BLOKIRALI PUT: U Kotežu protest meštana zbog poplave

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Neke je nevreme danas izludelo, a neki su imali baš dobar dan, poput ovog Beograđanina koji je malo "sufrovao na dasci".   

U sred Beograda SURFUJE NA VODI (VIDEO)

Povezano

Sve vesti