mondo.rs,Fonet

Gradonačelnik: Za poplavu na autoputu krive su pumpe

Autor:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da se plavljenje autoputa na Novom Beogradu desilo zbog ogromnih padavina i zato što su "dve crpne stanice u jednom trenutku ispale iz funkcije".

Gradonačelnik: Za poplavu na autoputu krive su pumpe Foto: Tanjug/Biljana Radeka Separović

Njihovim vraćanjem u funkciju stanje se vratilo na normalu, rekao je Radojičić gostujući u Jutarnjem dnevniku Radiotelevizije Srbije (RTS), navodeći i da na Novom Beogradu još ne rade četiri trafostanice.

On je potvrdio da tramvajski saobraćaj na Novom Beogradu i dalje ne funkcioniše, ali nije objasnio zašto niti kada će proraditi, navodeći samo da se "u tom delu rešava problem".

Ovo je težak trenutak, kao 2014. godine, konstatovao je Radojičić i dodao da su i klimatske promene uticale na sve.

Beograd pod vodom: U ovim naseljima je najkritičnije

Prema njegovim rečima, sada je kritična situacija sa naseljima na levoj obali Dunava, gde su predstavnici svih nadležnih službi na terenu i "daju svoj maksimum - prave kanale koji će ubrzati evakuaciju vode i drenažu tog terena".

Radojičić je naglasio da je u Borči za jedan sat palo 100 litara kiše po kvadratnom metru, što je "otprilike godišnji nivo za to područje", a da je "na stanje, nažalost, uticala i divlja gradnja u tom naselju".

Povezano

Sve vesti