mondo.rs,MONDO/Agencije

Nevreme u Srbiji: Grad kao jabuka uništio zasade! FOTO

Veliko nevreme s jakom kišom pogodilo je u nedelju popodne Srbiju, najkritičnije je bilo u Beogradu, ali i južnom Banatu, Kniću, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu i Čačaku, a grad izazvao štetu u Ivanjici, Kovinu i Alibunaru.

0
A- A A+
nevreme,beograd,kiša,pljuskovi Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Jaka kiša pogodila je sinoć i Kragujevac i napravila velike probleme, uglavnom u obodnim delovima grada. Poplavljene su i ulice u nižim predelima Kragujevca, ali je nastala šteta, efikasnim radom svih službi, dobrim delom, već sanirana. Niko od građana nije bio ugrožen.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija. Grad je naneo velike štete voćnjacima i plastenicima. Najviše su pogođena gornjomilanovačka sela.

Načelnik gradskog štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević rekao je za Jutarnji dnevnik RTS da je oštećena i putna infrastruktura u seoskim područjima, a ispod dva mosta je došlo do zagušenja zbog izlivanja reka.

Službe će danas nastaviti razgušivanje rečnih korita i kanala pored puteva jer postoje domaćinstva koja su potpuno odsečena od sveta.

Beograd pod vodom: U ovim naseljima je najkritičnije

Grad je padao u ivanjičkom kraju gde su oštećeni zasadi maline i kupine.

U južnom Banatu padao je grad veličine teniske loptice.

Nevreme praćeno kišom, olujnim vetrom i gradom pogodilo je juče opštinu Knić, a u pojedinim selima uništeni su voćnjaci i usevi i oštećeni putevi.

U selima Leskovac, Balosave, Vrbeta i Pajsijević padao je grad veličine teniske loptice i uništio vocnjake, ratarske i povrtarske kulture, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu opštine.

U protekla 24 časa u Radarskom centru Samoš imali su pune ruke posla.


Šef centra Dragan Jovanović rekao je za RTS da je juče ispaljeno ukupno 113 raketa.

Međutim, uprkos tome, grad je napravio štetu na zasadima i objektima. U opštini Kovin ima šteta na području od 100 hektara gde su zasađeni kukuruz, ječam i suncokret.

Zbog krupnijeg grada koji je padao u opštini Alibunar ima oštećenja na objektima i vozilima.

Povezano

Sve vesti