mondo.rs,Tanjug

TAKO RADI REAL: Možda već znamo ko će naslediti Zidana!

Autor:

U "kraljevskom klubu" se ovako pazi na budućnost...

TAKO RADI REAL: Možda već znamo ko će naslediti Zidana! Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Lepa odluka Real Madrida!

Legendarni kapiten "kraljevskog kluba" Raul Gonzales biće trener drugog tima - "Kastilje".

Raul, koji je sa velikim uspehom nastupao za Real od 1994. do 2010. godine, do sada je obavljao funkciju trenera kadeta istog kluba i osvojio titulu, posle čega je dobio poverenje da napreduje u poslu i ubuduće vodi Kastilju.

"Uzbuđen sam i srećan što sam dobio priliku da budem trener Kastilje posle samo jedne godine u mlađim selekcijama. Ispred mene je veliki izazov i imam veliku želju. Pokušaću da primenim na ekipu ono što Real prezentuje već decenijama", rekao je Raul za klupsku televiziju.

Zanimljivo je da je Real Madrid u poslednje tri godine čak dvojicu trenera iz drugog tima povlačio na mesto seniorske ekipe - Zinedina Zidana i Santjaga Solarija.

Ne treba zaboraviti i da je Đulen Lopetegi radio u Kastilji, ali 2008/09.

Raul je za 16 godina osvojio tri Lige šampiona, dva Svetska klupska prvenstva, UEFA Superkup, šest Primera i četiri Kupa kralja, ali je i sa 323 gola drugi strelac u istoriji kluba i iza neprikosnovenog Kristijana Ronalda (450).

Posle odlaska iz Madrida nosio je dresove nemačkog Šalkea, katarskog Al Sada i Njujorka.

Kastilja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala i prošlu sezonu nije uspela da obezbedi promociju u Segundu preko baraža.

Povezano

Sve vesti