mondo.rs

Vozači, i danas očekujte pljuskove i klizav kolovoz

Autor:

Pored nestabilnog vremena, radovi na mnogim putevima u Srbiji zahtevaju povećan oprez u vožnji

0
A- A A+

novi sad pljusak, kiša, nevreme Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vremenske prilike će i u toku današnjeg dana otežavati vožnju i zahtevati pažljivije upravljanje, očekuje nas pretežno oblačno i nestabilno vreme, sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Po jakom pljusku ili nevremenu praćenim gradom, smanjite brzinu kretanja, a povećajte odstojanje između vozila. U slučaju da je pljusak takav da je vidljivost veoma smanjena, zaustavite vozilo na prvom parkingu ili bezbednom mestu pored puta.

I pored nestabilnog vremena, putari su prisutni na mnogim deonicama u Srbiji.

Na autoputu E-75, između petlji Batočina i Jagodina, u smeru ka Beogradu, do 16 časova izvode se radovi, pa se saobraćaj iz vozne i preticajne trake preusmerava na zaustavnu saobraćajnu traku.

Između Kragujevca i Kraljeva, kod mesta Pečenog, zbog oštećenja kolovoza izazvanog pucanjem zasvedenog propusta, nakon obilnih kiša, saobraćaj se u dužini od 50 metara odvija desnom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15 časova putari će biti u zoni ispred tunela Lipak, Železnik i Straževica, na obilaznici oko Beograda. Vršiće se interventno održavanje prilazne rasvete, uz povremeno zauzimanje zaustavne trake. Radovi će se izvoditi i u zoni ispred tunela Stara Straževica na Kružnom putu.

Na autoputu Ljig – Preljina radi se na održavanju putne opreme za upravljanje saobraćajem. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati propuštanjem kroz voznu ili preticajnu saobraćajnu traku naizmenično. Radovi će se najpre izvoditi u smeru Ljig – Preljina, a zatim u smeru Preljina - Ljig.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Teretna vozila na izlasku iz zemlje čekaju na Horgošu četiri sata, a na Batrovcima tri sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama

Povezano

Sve vesti