mondo.rs,SRNA

Vulin: Ceo svet naoružava Prištinu

Autor:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da samoproglašeno Kosovo naoružavaju iz celog sveta, što predstavlja ozbiljan bezbednosni problem.

13
A- A A+
aleksandar vulin vojska srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Darimir Banda

On je istakao da naoružavanje Prištine traje, iako ni pojedine zemlje NATO-a nisu saglasne da kosovske oružane snage mogu da prerastu u vojsku.

Vulin je rekao da je teritorija Kosova i Metohije pod prinudnom upravom UN i predstavlja najveći izvor nestabilnosti u regionu.

Komentarišući izjave u medijima pojedinih nemačkih poslanika, italijanskih i grčkih oficira koji su bili na Kosmetu, Vulin je naglasio da nije slučajno što najgore govore "o šiptarskoj državi".

Nemački poslanik: Kosovo pripada Srbiji, i deo je nje

"Očigledno da se ko god da je proveo vreme na Kosovu i Metohiji, odande vratio kao zakleti Srbin i najgore govori o šiptarskoj državi, što nije slučajno", rekao je Vulin za TV "Pink".

On je dodao da je Prištini jasno da u okviru pregovora neće dobiti državu, čemu su se nadali.

"Mi smo pristali na jednu formu razgovora pod pokroviteljstvom EU i dok se svi ne budu saglasili, nema uključivanja ni Amerike ni bilo koga drugog", rekao je Vulin i ocenio da Albanci beže od svake vrste pregovora.

Povezano

Sve vesti