mondo.rs

Spartak kao Partizan - "baterije" puni na Zlatiboru

Autor:

Trener Vladimir Gaćinović poveo je 29 fudbalera na visinske pripreme.

Spartak kao Partizan - "baterije" puni na Zlatiboru Foto: MN Press

Posle dve nedelje rada na Gradskom stadionu u Subotici, ekipa Spartaka Ždrepčeve krvi krenula je put Zlatibora, gde tradicionalno stiče snagu i "brusi" formu pred početak sezone.

Popularni "golubovi" su se prošle godine u ovo vreme pripremali za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Eliminisali su prvo irski Kolerejn, pa šokirali Spartu iz Praga, da bi u trećem pretkolu poklekli pred danskim Brondbijem.

Trener Vladimir Gaćinović izdržao je na klupi do kraja septembra, a onda je zbog loših rezultata u Superligi sporazumno raskinut ugovor. Naslednik je bio Predrag Rogan, sa kojim je Spartak završio sezonu na devetom mestu, ali sada je posao ponovo poveren iskusnom Gaćinoviću, inače ocu reprezentativca Srbije Mijata Gaćinovića.

Ovog puta Gaćinović sprema ekipu isključivo za izazove u domaćim takmičenjima.

Na Zlatiboru, gde se ovih dana priprema i Partizan, Subotičani planiraju da odigraju sedam kontrolnih utakmica. Prvo u sredu protiv Javora, zatim protiv Napretka, banjalučkog Borca, Mladosti iz Lučana... tako da spremni dočekaju početak Superlige i duel sa Radom na domaćem terenu 20. jula.

Za prvi tim konkuriše 29 igrača, uključujući golmana Miloša Ostojića, koji je sa mladom reprezentacijom bio na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Tu su još: Dokić, Dubljanić, Cucin, Dunđerski, O. Petrović, Radovanović, Otašević, Tekijaški, D. Đorđević, S. Milošević, Vukčević, Rakić, Jović, Jočić, Marčić, Glavčić, Mladenović, Vidaković, Tufegdžić, Denković, Lazić, Milić, Obradović, Šormaz, Tripković, Bijelović, Srećković i Špoljarić.

Povezano

Sve vesti