mondo.rs

"Ako ON dođe u Juve, ne mora ni da se igra!"

Autor:

Fabio Kapelo je uveren da bi šampionska trka u Seriji A bila okončana i pre početka sezone ukoliko Juventus dovede "kapitalca" iz Ajaksa.

"Ako ON dođe u Juve, ne mora ni da se igra!" Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Delovalo je da će u Barselonu, ali izgleda da je "šapat" Ronalda sve promenio!

Mathejs de Liht (19) trebalo bi u narednim danima da postane novi fudbaler Juventusa, a za dolazak supertalentovanog štopera u Torinu su spremni da izdvoje oko 70 miliona evra.

Postao bi jedan od najskupljih igrača na svojoj poziciji, mada se Siti sprema da plati čak 90 miliona evra za Harija Megvajera, a Fabio Kapelo veruje da bi Juventus toliko bio jači od ostatka konkurencije u Italiji da naredna sezona u Seriji A ne mora ni da se igra.

Osmostruki uzastopni prvak Italije doveo je za sada samo trenera Mauricija Sarija koji razmišlja kako da ukomponuje ekipu za njegov poznati fudbal, a De Liht se odlično uklapa...

"Ako Juventus dovede De Lihta, onda je sve završeno. I možemo odmah da pređemo na onu tamo sezonu...", rekao je bivši trener Juventusa za "Korijere delo Sport".

"De Liht je najbolji defanzivac na tržištu. Omogućava vam da se branite samo sa dva štopera dok su bekovi slobodni da idu napred, kao što je to bilo u Ajaksu. Sa njim bi Juventus dobio premiju, bez njega su drugi ipak malo bliže kvalitetom".

Kao jedinu konkurenciju u narednoj sezoni Serije A iskusni stručnjak vidi samo Napoli, dok ne veruje da Milan i Roma, s novim trenerima Đampaolom i Fonsekom, mogu da priđu Juventusu.

"Da budem jasan, kada pričam o drugima mislim samo na Napoli i Inter. Milan, Roma i Lacio ne mogu da učestvuju u šampionskoj trci zbog manja sredstava", kazao je Kapelo koji veruje i da bi dolazak Manolasa u Napoli bio još jedan plus za tim sa juga.

Ipak, najteže su "unapred" osvojene titule...

Povezano

Sve vesti