mondo.rs

JEDINI NA SVETU: Driftuje samo levom nogom (VIDEO)

Autor:

i pored toga što nema ruke, Bartoš Ostalovski učestvuje u profesionalnim drifting takmičenjima

1
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

Da li ste čuli za Bartoša Ostalovskog? U pitanju je jedinstveni momak na svetu koji učestvuje na profesionalnim drifting takmičenjima iako nema ruke.

Ovaj Poljak je gornje ekstremitete izgubio u 20. godini života u saobraćajnom nesreći vozeći motor. Međutim, to ga nije omelo da nastavi da se bavi automoto sportom.

Bartoš učestvuje u poljskom drifting šampionatu, jednom od najkonkurentnijih takmičenja u Evropi, vozeći Nisan Skajlajn.

"Moj Nisan Skajlajn je jedan fantastični automobil. Prvi put sam ga video u filmu 'Fast and furious'. Mi naš model opremili velikim V8 motorom", rekao je Ostalovski.

Kako bi mogao da normalno krivuda i proklizava, automobil je posebno prilagođen njegovim potrebama. Sedište je pomereno u odnosu na klasičnu poziciju, kako bi ovaj vozač imao dovoljno prostora za upravljanje.

Instaliran je osmostepeni automatski menjač, čije brzine Bartoš menja desnim ramenom. Najbitnija drifting komponenta, ručna kočnica – ovde naravno nije ručna, već je smeštena odmah iznad papučice gasa. Ostalovski kontroliše gas desnom petom, elektronsku "ručnu" desnim prstima. Desnim stopalom i koči, jer mu leva noga služi za upravljanje.

Pogledajte kako sve ovo izgleda:

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti