mondo.rs

Za decu i roditelje: Festival detinjstva u Beogradu!

Autor:

Radionice za klince i roditelje, treninzi za mame i bebe, predavanja lekara i pozorišne predstave - sve na jednom mestu!

Za decu i roditelje: Festival detinjstva u Beogradu! Foto: Guliver/Getty Images/Vasyl Dolmatov

Prvi Festival detinjstva biće održan od 25. do 30. juna u Dorćol platzu, a namenjen je roditeljima, deci i svima onima koji brinu o zdravom i pravilnom razvoju dece.

Na festivalu će se, tokom šest dana, okupiti brojni stručnjaci i roditelji, koji će svim posetiocima preneti svoja iskustva i znanja vezana za teme koje su važne da deca postanu srećni i uspešni ljudi.

Festival će svečano biti otvoren u utorak u 18 časova zajedničkim plesom roditelja i dece u organizaciji Jelene Vesković, a već od 17, pa sve, do 21 čas deca će moći da provedu vreme u kreativnoj i intelektualnoj radionici “Brain'O'Brain”, koja će se u istom terminu održavati svakoga dana.

Programi na festivalu će svaki dan, od srede do nedelje, trajati od 11 do 21 čas, a decu očekuje odlična zabava na brojnim sportskim i edukativnim radionicama.

Svaki dan će započeti sportskim aktivnostima, pa će deca moći da se oprobaju u igranju tenisa, a biće organizovan i trening za mame i bebe sa savetima vezanim za ishranu pre i nakon porođaja. Dok se deca zabavljaju sa svojim vršnjacima, roditelji će imati priliku da čuju puno korisnih saveta stručnjaka, ali i iskustva drugih roditelja.

U sredu dok deca budu učila o pticama i kako ih hraniti, kako im pomoći i sačuvati ih, roditelji će moći da prisustvuju predavanjima stručnjaka o osetljivosti dece na gluten.

Iskusne mame će pričati kako se nose sa izazovima i obavezama koje imaju u porodici sa puno dece, o iskustvima sa putovanja sa malom decom, kao i o predlozima gde decu odvesti na izlet i kako ih zainteresovati da vole i čuvaju prirodu.

U četvrtak će biti organizovana radionica robotike i mjuzikl za decu, a roditelji će za to vreme saznati o svim opasnostima i izazovima sa kojima se deca mogu sresti na društvenim mrežama i internetu i kako ih zaštititi.

Svi roditelji koji bi želeli da prenesu svoja iskustva sa decom moći će da nauče kako da pronađu svoje mesto u koordinatnom sistemu Instagrama.

U petak će se deca baviti baštovanstvom, a za nagradu će moći da učestvuju u Radionici čokolade i čokoladnih pralina.Ovaj dan će biti posvećen i tatama, pa će Marko Obradović govoriti na koji način tate mogu da ostvare svoju vezu sa bebom.

Takođe će biti organizovano i interesantno predavanje na temu kada je pravo vreme da dete odvedete kod logopeda i kako pravilno podsticati razvoj govora kod deteta.

Subotu i nedelju, kada se i očekuje najviše posetilaca, za decu će biti organizovane pozorišne predstave, a za roditelje radionice na temu zdrave ishrane, kako igrom pomoći detetu da stekne dovoljno samopouzdanja, lekari će savetovati kako da roditelji reaguju kada se dete razboli i mnogo drugih zanimljivi i korisnih informacija.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih tridesetak godina 20. veka.

Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života - detinjstvo.

Ulaznice za festival se mogu kupiti na ulazu u Dorćol Platz po ceni od 200 dinara, a plaćaju ih samo odrasle osobe, tako da je ulaz za decu svih uzrasta besplatan.

Ulaznica obuhvata prisustvo svim radionicama i programima koji se organizuju u okviru festival.

Povezano

Sve vesti