MONDO/Tanjug

U Kotežu pumpaju, i sa zebnjom gledaju u nebo (VIDEO)

Autor:

U poplavljenim delovima paliluskog naselja Kotež na levoj obali Dunava u Beogradu, u toku je ispumpavanje vode iz kuća posle obilnih padavina u nevremenu koje je u nedelju pogodilo to naselje. A večeras se očekuju nove padavine...

0
A- A A+
poplava, poplave, Ovča, poplava u Ovči Foto: Kurir/Mondo

Na putu koji vodi kroz Kotež i okolnim ulicama nalaze se vatrogasci koji pumpama ispumpavaju vodu, a na licu mesta su i meštani koji kažu da je najteža situacija bila u Padejskoj ulici i Osmoj Sutjeskoj, ali da su bile poplavljene i ostale ulice u tom naselju.

Izvor: Tanjug

Ana Nedelkoski, koja živi u Padejskoj ulici, kaže da je voda navirala brže nego tokom poplava 2014. godine i da su u roku od 20 minuta kuće bile potpuno u vodi.

Građani ljuti

Zbog slabog održavanja kanala koji su sada poplavili, kao i toga što ovi Beograđani, svi u naseljima na levoj obali Dunava, nemaju gradsku kanalizaciju već septičke jame, u ovom delu glavnog grada ovih su dana održavani i protesti i blokade puteva. Prvo su se "digli" meštani Koteža a potom i obližnje Ovče.

Kako je dodala, dodatni problem im je to što nemaju kanalizaciju.

Situacija nije ništa bolja ni u bloku Sutjeska 32 gde se voda još uvek nije povukla.

Stanovnici te ulice su samostalno ispumpavali vodu, a kako bi se zaštitili od poplava uz ograde dvorišta postavili su džakove sa peskom, ali kako kažu to je slaba zaštita.

''Problem sa vodom je i dalje prisutan, a pošto su najavili da će i danas padati kiša, problem će biti još veći'', rekao je Nemanja Đurić koji tu živi i dodao da mu je celo dvorište bilo poplavljeno, ali da je situacija trenutno malo bolja pošto su pumpama sami izbacivali vodu.

Borča, Kotež i Krnjača i dalje pod vodom!

Radan Đurić je rekao da svaki put kada padne veća količina kiše imaju problema i od vode ne mogu da prođu ulicama i dodao da su se tokom nevremena u Kotežu izlile i septičke jame.

Vučić nenajavljeno u Borči

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neplanirano je danas popodne posetio građane Borče, u opštini Palilula, koji su pretrpeli štetu od nevremena koje je juče popodne pogodilo Beograd.

BLOKIRALI PUT: U Kotežu protest meštana zbog poplave

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 100 litara kiše po metru kvadratnom, a prema rečima predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića sve moguće službe su na terenu.

LJUTI SU: Protest i BLOKADA puta u Ovči! (VIDEO)

"Svi su na terenu i pokušsavaju da se izbore da se voda povuče što pre. Sve pumpe su angažovane i očekujemo da se u toku dana i sutra nivo vode povuče, jedino ako opet ne bude nekih padavina kao juče, ali verujem da se to neće desiti", rekao je Jovičić.

Beograd PONOVO POD VODOM, "službe spremne"

Tagovi:

Povezano

Sve vesti