mondo.rs,Tanjug

Vučić: Ljudi, nevreme je bilo, niko nije kriv! (VIDEO)

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uverava da niko nije zakazao štp je autoput Beograd - Zagreb bio potopljen, već da je pala velika količina kiše.

Vučić: Ljudi, nevreme je bilo, niko nije kriv! (VIDEO) Foto: MONDO/Marko Tanasković

Autoput Beograd - Zagreb na Novom Beogradu bio je u nedelju popodne i predveče pod vodom posle velikog nevremena praćenog jakim padavinama i gradom.

Na glavni grad Srbije stuštila se nezapamćena količina padavina, a autoput je bio kao reka. I mnogi drugi delovi grada. Najviše su pogođena naselja na levoj obali Dunava zbog toga što voda nije imala gde da ode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Borču, jedno od naselja najviše pogođenih nevremenom, a novinari su ga pitali i za autoput i da li je, možda, neko zakazao.

"Ljudi, pitate me ko je zakazao, a bilo je nevreme! Ne može slivnik toliko vode da primi. Mopgao bi da radi trafostanica iz koje crpna stanica uzima struju kako bi mogla da crpi vodu. Ali, i trafistanica je bila pod vodom. Nije bilo struje sat i 15 minuta, a ljudi su izašli na teren po onom nevremenu, i ja im se divim zbog toga, uspeli su u nemogućim uslovima da za sat i 15 minuta osposobili trafistanicu da može da radi", rekao je Vučić.

Nastavio je: "Što mora neko da zakaže? Pa, ljudi, postoji prirodna katastrofa! Najlakše je iz tople sobe kritikovati ljude koji rade. Čuj, ko je kriv što je trafostanica potopljena. Pa, potopljena je, jer je eto palo mnogo kiše. Ko je kriv? Nevreme!".

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti