Tanjug

Vučić čestitao Kolindi Dan državnosti Hrvatske

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku povodom Dana državnosti Hrvatske predsednici Grabar-Kitarović, kao i Borutu Pahoru, za Dan državnosti Slovenije.

74
A- A A+
kolinda, grabar-kitarović Foto: BETAPHOTO/HINA/TOMISLAV PAVLEK

 U čestitki se izražavaju želje za napredak te zemlje, kao i očekivanje da se u narednom periodu intenzivira dijalog o pitanjima od obostranog interesa.

Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

"Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa, uz međusobno uvažavanje i poštovanje evropskih vrednosti, kako bismo unapredili odnose Srbije i Hrvatske, na dobrobit svih građana naših dveju zemalja i čitavog regiona", navodi se u čestitki predsednika Vučića predsednici Grabar-Kitarović, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Srbije uputio je čestitku, takođe povodom Dana državnosti ali Slovenije, i predsedniku te zemlje Borutu Pahoru.

U poruci izražava želje za dalji napredak te zemlje i ističe da Srbija ceni podršku Slovenije na našem evropskom putu.

"Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Slovenije, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje njenih građana. I ovom prilikom želim da potvrdim posvećenost unapređenju odnosa između naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa i koristi. Verujem da je tome doprinela i Vaša ovogodišnja poseta Srbiji, kao što to čine i zajedničke sednice vlada. Želim da istaknem da cenimo podršku Slovenije na našem evropskom putu, kao i promovisanje evropske perspektive Zapadnog Balkana“, kaže se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Povezano

Sve vesti