Fonet

SNS se pojačava: Ana Brnabić sad ulazi u stranku?

Autor:

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, postaće u narednom periodu pojačanje Srpske napredne stranke (SNS).

99
A- A A+
brnabić,vučić Foto: Tanjug / Rade Prelić

Brnabić i predsednik naprednjaka, Aleksandar Vučić, sve češće razgovaraju o tome da premijerka treba da postane deo vladajuće partije i čak da preuzeme neku od visokih stranačkih funkcija, piše beogradski "Blic" pozivajući se na izvore u vrhu SNS.

"Razmišljam da se učlanim u SNS"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Sajmu naoružanja da bi bio radostan kada bi premijerka Brnabić postala član stranke, ali da ne odlučuje on, već ona o tome.

"Biću radostan ako premijerka donese takvu odluku, jer je volim i poštujem. To je njeno pravo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan da li će ga Brnabić zameniti na funkciji u stranci, odgovorio je: Obradovaću vas, ne morate da se brinete".

"Vučić je zadovoljan poslom koji je Brnabić obavila i rezultatima Vlade od kada je ona na njenom čelu. Dosta pričaju, pa su se tako dotakli i teme učlanjenja u SNS. To je do sada trebalo više puta da se dogodi, ali su vek državničke obaveze predsednika i premijerke tome stajale na putu", rekao je "Blicu" sagovornih iz vrha SNS.

Izvor blizak Vučiću i Brnabić ističe da je potpisivanje članske karte SNS "pitanje formalnosti" i da bi trebalo da bude ozvaničeno kada i sve ostale promene u stranci, najavljene na poslednjoj sednici Glavnog odbora.

Vučić: Hoću da gledam narod, a ne "valentino" tašnice!

Brnabić je, podseća list, prošle godine rekla da razmišlja o učlanjenju, a na pitanje da li je posle godinu dana "imala dovoljuno vremena da razmisli i prelomi", rekla da "ima najbolje moguće mišljenje" o SNS.

Povezano

Sve vesti