mondo.rs

Ajaks će ponovo biti strašan, potrošili već 40 miliona!

Autor:

Sjajni krilni fudbaler došao je iz Sevilje gde je bio "guran" na pogrešnoj poziciji.

Ajaks će ponovo biti strašan, potrošili već 40 miliona! Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Ajaks spremno dočekuje rekonstrukciju ekipe!

U iščekivanju odlaska Hakima Ziješa, za koga se najviše raspituje Bajern, ili Davida Neresa, koji je već šest meseci u tefteru Evertona, Ajaks je angažovao vrhunsko pojačanje koje garantuje da tim u navali neće izgubiti mnogo...

Holandski reprezentativac Kvinsi Promes (27) pojačao je "kopljanike" u transferu vrednom oko 17 miliona evra, čime je Ajaks već potrošio 40 miliona na pojačanja ovog leta.

Pre dosadašnjeg fudbalera Sevilje, koji se nije najbolje snašao u Primeri pošto su ga "gurali" na poziciju beka, tim iz Amsterdama već je angažovao Razvana Marina (Standard Lijež) kao prirodnu zamenu za Frenkija de Jonga, odnosno dvojicu štopera Lisandra Lopeza (Defensa i Hustisija) i Kika Perija (Herenven), koji će zameniti Mathejsa de Lihta kada ode u Juventus.

Kvinsi Promes je eksplozivan krilni fudbaler koji je najbolje dane karijere proveo u Spartaku iz Moskve, a Dušan Tadić ga dobro poznaje iz dana u Tventeu kada su sjajno sarađivali.

Holanđanin je potpisao ugovor na pet sezona i u Ajaksu ga vide kao oslonac ekipe u narednom periodu, a jedini problem koji "kopljanici" još nisu predupredili bio bi odlazak Dušana Tadića koga "mame" bogatom ponudom iz Kine.

View this post on Instagram

✖️ QP ✖️ AMS ✖️ #AmsterdamPromise

A post shared by AFC Ajax (@afcajax) onPovezano

Sve vesti