mondo.rs

PETICIJA: Nišlije, hoćete rijaliti ili kulturu?

Autor:

Učesnici inicijative "U ime kulture" traže promenu zakona kojim će se ograničiti rijalitiji, a za to im je potrebno minimum 30.000 potpisa. Punktovi za potpisivanje postavljeni su i u Nišu!

PETICIJA: Nišlije, hoćete rijaliti ili kulturu? Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Učesnici inicijative "U ime kulture" najavili su inicijativu za promenu zakona kojim će se ograničiti rijaliti program i poboljšati kulturni sadržaj za decu i maloletnike, a akcija je trenutno u toku!

Кako bi predlog za izmenu zakona ušao u zvaničnu proceduru potrebno je da od 23. do 30. juna bude prikupljeno 30.000 potpisa.

Dok se u Beogradu punktovi za potpisivanje nalaze u Rajićevoj, na Terazijama, kod Vukovog spomenika i Doma omladine, sada i Nišlije dobijaju priliku da se pridruže ovoj inicijativi.

"Obaveštavamo Vas da u prostorijama Nacionalne koalicije za decentralizaciju (Trg Učitelja Tase 1a/2) u Nišu zainteresovani mogu da potpišu peticiju za ograničenje emitovanja rijaliti programa do 30 juna", naveli su u saopštenju iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i inicijativa "Srbija u pokretu"

Zainteresovani za potpisivanje peticije koji nisu iz Niša mogu da potraže organizaciju iz svog grada putem linka: https://peticije.

Zahtevi ovog Udruženja i inicjiative su da se  u periodu od 18 do 23 sata, prikazivanje rijaliti sadržaja smanji na tri sata. Takođe, jedan od zahteva je da se ukine prenos uživo kako eksplicitne i nasilne situacije ne bi išle u etar nekontrolisano, već da bude odlaganje u uživo prenosu u odnosu na pola sata. Zatim, minimum 30 minuta dečijeg sadržaja i drugog sadržaja za maloletnike.


Povezano

Sve vesti