mondo.rs

ISKASAPIO čoveka, kazna mu smanjena sa 40 na 15 godina!

Autor:

Obren Zirojević, 39-godišnjak, koji je pre četiri godine u svom stanu ubio, pa RASKOMADAO telo 61-godišnjeg Draga Mašulovića, dobio ublaženu kaznu i to značajno.

38
A- A A+
ilustracija Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock ilustracija

Zirojeviću je najpre suđeno za teško ubistvo, pa je krajem juna 2017. godine dobio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Tada mu je presuđeno da je iz koristi i na svirep način ubio Mašulovića. Međutim, u ponovljenom suđenju pred većem Višeg suda u Beogradu, koje je održano u ponedeljak, njemu je suđeno za "obično" ubistvo i određena mu je kazna zatvora od 15 godina, dakle značajno niža od prvobitne!

U kaznu, koja mu je izrečena, Zirojeviću će biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru i zatvoru. Obe strane imaju pravo žalbe Aelacionom sudu u Beogradu, prenose beogradski mediji.

"Kvalifikacija krivičnog dela je promenjena na osnovu veštačenja kojim je utvrđeno da ubistvo nije izvršeno na svirep način. Takođe, nije dokazan umišljaj, niti se radlo o zločinu iz koristoljublja", navela je sudija Olivera Đurić u obrazloženju preinačene kazne.

Tužilaštvo je istaklo da je Zirojević u ovom zločinu iskopljio retku svirepost i podmuklost.

"Zirojević je pokojniku zadao čak 15 UDARACA ČEKIĆEM U POTILJAK, a potom je isekao njegove udove ELEKTRIČNOM BRUSILICOM. Naročito je podmuklo njegovo naknadno ponašanje, ako se uzme u obzir da je među prvima otišao u porodicu da izjavi saučešće i služi goste, praveći se da ništa ne zna", naveo je tužilac.

Ovaj slučaj je ostao upamćen po svireposti zločina, a mediji su pisali u detalje kako je izvršen. Posle sečenja udova, Zirojević je pokojnikove natkolenice sačuvao u stanu - jednu je stavio u frižider, a drugu sakrio u ugradni plakar u potkrovlju.

Ponovljeno suđenje pratio je i brat ubojenog Mašulovića, koji je negodovao zbog ovakve preinačene preusude.

"Sram vas bilo! Pustite ga na slobodu!", povikao je.


Povezano

Sve vesti