mondo.rs,Tanjug

Nije sve u novcu: Nejmar hoće u Barsu i za MANJU platu!

Autor:

Greška karijere napravljena je pre dve godine, ali se Brazilac nada da će ovog leta uspeti da se vrati na veliku scenu...

Nije sve u novcu: Nejmar hoće u Barsu i za MANJU platu! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Najbolji fudbaler Pari sen Žermena, kontroverzni brazilski napadač Nejmar, dogovorio je da se vrati u Barselonu i potpiše petogodišnju saradnju, prenosi katalonski Sport.

Nejmar ima veliku želju da se vrati na Nou Kamp, odakle je pre dve godine prešao u Pariz i zato je bez imalo oklevanja prihvatio platu od 24 miliona evra godišnje, što je skoro 13 miliona manje nego što prima u PSŽ-u.

Ipak, brazilski majstor čak nije hteo ni puno da pregovara puno sa Barsom oko primanja iz razloga što želi da se brzo reši transfer...

Sada je preostalo još "samo" da se klubovi usaglase oko obeštećenja.

Nejmar se isključivo služio sportskim motivima, a ne ekonomskim i zato mu je prioritet bila Barselona.
Spominjao se i Real Madrid, ali je kraljevski klub za 27-godišnjeg fudbalera bio plan B u slučaju da katalonski klub odustane.


U međuvremenu, potrošili su već oko 300 miliona evra angažovavši Mendija, Militaoa, Rodriga, Azara i Jovića, dok se očekuje još jedan vezni fudbaler - Eriksen ili Pogba.

Nejmar se pre dve godine, u ne baš prijateljskom tonu, rastao sa Barselonom i prešao u PSŽ za rekordnih 222 miliona evra.


To je bila otkupna klauzula u ugovoru Brazilca koju je "sam platio" novcem dobijenim od Pari sen Žermena, a ne treba podsetćati da je to napravilo potpunu pometnju na tržištu i uvećalo cene svih transfera.

Povezano

Sve vesti