mondo.rs

Zašto se brijete "tamo dole"?

Autor:

Žene i muškarci otkrili zašto uklanjaju dlačice sa intimne zone.

Zašto se brijete "tamo dole"? Foto: Guliver/Getty Images/RyanKing999

Studija u kojoj je učestvovalo više od 4.000 muškaraca i žena otkrila je razloge zbog kojih oni uklanjanju dlačice sa intimne zone – a potpuno ili delimično ih uklanja 60 odsto ispitanika.

Žene – osam od deset ispitanih žena uklanja dlačice – kažu da se tako osećaju ženstvenije, ali i da njihov partner više voli kada su glatke.

Muškarci malo ređe uklanjaju dlake sa intimne zone – četvorica od desetorice to rade, a razlog za njihovu odluku da "srede" intimnu zonu je higijena.

Naučnici kažu da je uklanjanje dlačica sa intimne zone sve popularnije, ali ističu i da se to povezuje sa specifičnim povredama.

Istraživanje sprovedeno u Belgiji na istu temu je dalo i neke iznenađujuće rezultate – muškarci stariji od 60 godina češće nego oni mlađi od 30 godina sređuju intimnu zonu na ovaj način, dok je kod žena obrnuta situacija. Mlade žene između 15 i 20 godina su grupa koja najčešće uklanja dlačice sa intimne zone – 87,8 odsto njih to radi.

Sa druge strane, samo trećina ispitanih muškaraca istog uzrasta to radi.

Muškarci u četrdesetim goinama najčešće skraćuju dlačice na intimnoj zoni – to je jedina starosna grupa u kojoj više od polovine ispitanika to radi.

Kao top tri razloga za uklanjanje dlaka sa intimne zone, i muškarci i žene navode oralni se*s. Dve trećine žena kaže da se tako osećaju ženstvenije, 63 odsto dodaje i da "vole da budu mekane 'tamo dole'", ali i zato što njihov partner tako više voli.

Drugi razlog za muškarce je higijena, a treći je isti kao i kod žena – "vole da bude glatko i mekano", ali i njihova partnerka tako više voli.

Iako je uklanjanje dlačica sa intimne zone sve češće, stručnjaci upozoravaju da se prilikom brijanja stvaraju minijaturne povrede, čime se povećava i rizik od polno prenosivih bolesti. Zato, budite pažljivi i koristite zaštitu!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti