mondo.rs

Vesić protiv Đilasa: Ulažemo više para nego vi!

Autor:

Posle velikog nevremena i obilnih padavina koje su potopile Beograd, opozicija je optužila vlast da je nesposobna i upitala gde je novac za kišnu kanalizaciju. Vesić odgovara: "U to smo uložili više od vas".

Vesić protiv Đilasa: Ulažemo više para nego vi! Foto: MONDO/Marko Tanasković

Politički sukob vlasti i opozicije  - oko kiše i poplava.

Apokaliptične scene Beograda u nedelju koji je bio potopljen u većim delovima, a pojedina naselja se i dalje bore sa vodom, inicirala je mnoga pitanja. Autoput Beograd - Zagreb je bio pod vodom, u pojedinim ulicama bile su bujice, pa čak i gejziri!

Opozicija je odmah postavila pitanje ulaganja u infrastrukturu, tačnije u kišnu kanalizaciju i na šta je potrošen novac predviđen za to.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je tokom obilaska Borče u utorak najavio da će odmah početi priprema projekata za izgradnju kišne kanalizacije i početak gradnje najavio za kraj februara ili početak marta naredne godine.

Dodao je i da će to koštati oko 80 miliona evra.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je danas bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu da "koristi nepogode za skupljanje jeftinih političkih poena", i naveo da je za vreme bivše vlasti od 2008. do 2013. godine u kišnu kanalizaciju uloženo 894 miliona dinara, a od 2014. do 2019. godine više od 1,3 milijarde dinara.

Vesić tvrdi da od 2008. do 2013. godine nije uložen nijedan dinar u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica koje su, dodao je, ključne jer povlače vodu iz kišne kanalizacije.

A dodaje da je "sadašnja gradska vlast uložila 422 miliona dinara u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica".

Vesić je rekao da su prirodne nepogode takve da od njih nema potpune odbrane i ponovio da je "ružno koristiti nepogodu za skupljanje političkih poena".

Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Đilas ranije danas je odbacio kritike da je prethodna vlast odgovorna za neodržavanje mreže i rekao da je ranije Grad godišnje prosečno odvajao 200 miliona dinara za održavanje sistema kišne kanalizacije.

Dodao je da je za pet godina njegovog mandata izgrađen 91 kilometar nove vodovodne mreže i obnovljeno 98 kilometara, kao i 58 kilometara kanalizacije.

Povezano

Sve vesti