mondo.rs

Važan dan na Olimpiku: On će praviti novu Romu (FOTO)

Autor:

Novi čelnik sportskog sektora "vučice" ušao je u svoju kancelariju.

0
A- A A+
Roma navijači Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno

Frančesko Toti otišao je uz veliki prasak iz Rome, kluba u kojem je bio "princ" više od 25 godina.

U međuvremenu, rukovodstvo "vučice" okrenulo je uveliko novi list i dovelo trenera, Paula Fonseku iz Šahtjora. Nedugo potom, ovog utorka je ozvaničeno ko će biti važan operativac kluba:

Novi sportski direktor Rome od danas je Đanluka Petraki, koji je devet i po godina radio isti posao u Torinu.

Nekadašnji igrač Lećea, Torina, Kremonezea, Peruđe i Notingem Foresta mesecima je bio dovođen sa klubom sa Olimpika i dočekao je dana kada će formalno postati sportski direktor trostrukog šampiona Serije A (1942, 1983. i 2001. godine).

''Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Đanluki u naš klub. Siguran sam da će svojom stručnošću predstavljati važnu kariku u Rominom rukovodstvu'', rekao je izvršni direktor kluba Gvido Fienga za klupski sajt.

Prilikom dolaska u ''večni grad'', Petraki je istakao da je svestan kakav je posao pred njim.

''Veoma dobro znam kakva su očekivanja i ambicije kluba. Zbog toga sam, odmah, i prihvatio da se upustim u ovu avanturu'', poručio je Petraki, koji u ulozi sportskog direktora Rome menja Ramona Rodrigeza Monćija, koji je klub napustio u martu i odlučio da se vrati u Sevilju, gde je istekao fudbalsko ime.

Podsetimo, Roma prošle sezone nije izborila nastup u Ligi šampiona, jer je osvojila tek šesto mesto u domaćem prvenstvu. Zato će se "vratiti" u Ligu Evrope posle dve godine.

Povezano

Sve vesti