mondo.rs

Kako da izgledate odmorno – čak i kada to niste

Autor:

Kada se ne naspavate dovoljno, ujutru niste baš reprezentativni. Evo kako da izgledate sveže i odmorno, čak i kada to niste.

Kako da izgledate odmorno – čak i kada to niste Foto: Guliver/Getty Images/Sofia Zhuravets

Ako ne želite da drugi znaju da se niste naspavali i odmorili, poslušajte sledeće savete.

Umijte se hladnom vodom

Čim ustanete iz kreveta, umijte se što hladnijom vodom – to će razbuditi i vas i kožu. Takođe, hladna voda će vratiti malo rumenila vašoj koži, pa ćete izgledati budnije.

Popijte čašu vode

Pre nego što šminkom prikrijete i najmanji znak umora i nenaspavanosti, popijte veliku čašu vode. Razbudiće vas, hidrirati kožu i organizam, pa ćete začas izgledati malo bolje.

Sakrijte tamne kolutove

Pre nego što nanesete korektor, na kožu ispod očiju na kratko stavite nešto hladno – kokciku leda, recimo. To će pomoći u eliminaciji tamnih kolutova oko očiju, kao i natečenih podočnjaka, pa ćete izgledati svežije.

Nanesite korektor

Korektor nanesite ispod očiju, ali i oko usta i nosa, kako biste sakrili diskoloracije koje se najčešće tu vide. Utapkajte korektor prstima u kožu, kako bi sve izgledalo što prirodnije.

"Oživite" oči

Kada ste umorni, oči će vas odati. Da se to ne bi desilo, u unutrašnje uglove očiju nanesite malo olovke srebrne boje jer ćete tako izgledati svežije, odmornije i budnije. Uz liniju gornjih i donjih trepavica nanesite crnu liniju krejonom, a zatim malo rastrljajte prstima – tako će oči imati mekanu definiciju.

Zaobiđite tamne senke

Koristite senke za oči svetlijih tonova, a nikako tamne, ako želite da izgledate odmorno nakon neprospavane noći.

Uvijte trepavice

Čak i ako nemate vremena da stavljate maskaru, uvijte trepavice uvičajem – oči će delovati otvorenije, pa ćete odmah izgledati budnije i svežije.

Dodajte malo rumenila

Nanesite malo roze rumenila na obraze, tako ćete začas vratiti koži sjaj. Rumenila u roze ili boji breskve su "neophodna" kada želite da izgledate sveže i odmorno.

Neka usne budu u centru pažnje

Time što ćete naglasiti usne, možete da skrenete pažnju sa umornih očiju. Karmin u crvenoj boji, recimo, može da napravi čudo! Izgledaće sveže i zanosno, pa niko neće ni primetiti da li su vam oči umorne.

Koristite bronzer

Kada ste umorni, koža izgleda bledo. Sjajan način da taj "problem" brzo rešite je bronzer, koji će koži vratiti sjaj. Nanesite ga uz liniju kose, obraze i vilicu u obliku broja 3, kako biste izgledali što prirodnije. Čistom četkicom skinite višak bronzera, kako biste izbegli previše sjaja.

Povezano

Sve vesti