mondo.rs,Fonet

Dodik: Neću dobiti platu, kakva je to poruka?!

Autor:

"Ako ne bude odluke o privremenom finansiranju državne institucije u BiH će ostati bez plate, ja u ponedeljak neću dobiti platu i kakva je to poruka kada država nema budžet u sedmom mesecu", kaže Milorad Dodik.

8
A- A A+
Dodik, osmijeh Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

BiH ulazi u duboku krizu. U ponedeljak, 1. jula, ističe privremeno finansiranje institucija BiH.

Predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu skrenuo pažnju na nepostojanje državnog budžeta zbog kojeg će biti "zaustavljeno funkcionisanje institucija", uključujući i problem plata državnih službenika.

On je istakao da trenutno ne želi sa sarađuje sa Savetom ministara s obzirom da je reč o starom sazivu.

Američki scenario u BiH - institucije bez para?!


"Ja sam manje zainteresovan za funkcionisanje BiH od njih. Neću potvrditi odluke ovog Saveta ministara BiH, neću se igrati sa srpskim nacionalnim interesima. Bošnjaci misle da
mogu odlučivati šta su naši interesi. Oni moraju da shvate da je ono što se naziva srpskom političkom reprezentacijom nije isto što je bilo pre nekoliko godina", rekao je on.

"Bošnjaci predvođeni Bakirom Izetbegovićem" misle da prave priču da će novi Parlament BiH i Savet ministara BiH u tehničkom mandatu biti dobar spoj", ocenio je Dodik.

"Oni su krivi što će BiH imati potpuno blokirane institucije. Oni rizikuju da BiH ne funkcioniše, a ja kažem da rizikuju da BiH ne postoji. Vi znate kako se mislilo da se Jugoslavija ne može raspasti, a vidite šta se desilo", rekao je Dodik, prenosi klix.ba.

Povezano

Sve vesti