mondo.rs

PREVARANTKINJE: Uzimale pare za "teranje đavola"

Autor:

Tri devojke lako nalazile žrtve. Tvrdile da uspešno skidaju crnu magiju, uzimale pare... Policija ih uhapsila i predala tužilaštvu.

6
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanovic Ilustracija

Policija u Leskovcu uhapsila je i privela na saslušanje javnom tužiocu Osnovnog suda u Leskovcu tri devojke: dve od po 21 godinu, a jedna 29, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više krivičnih dela prevare.  

Leskovačka policija osnovano sumnja da su okrivljene devojke tokom maja i juna meseca ove godine izvršile sedam krivičnih dela prevare, predstavljajući se da uspešno skidaju "crnu magiju".

One su kod leskovačkih domaćica dolazile u kuće i stanove, kada su uglavnom domaćice bile same u kući, i tada bi im pomagale da "skinu crnu magiju" koju su im "ispratili njihovi dušmani".

Tražile su da domaćice zlato i devize i nakit umotaju u papir ili peškir i da ostave neposredno ispod kreveta u spavaćoj sobi, da te dragocenosti "tu odleže najmanje sedam dana".

Koristeći nepažnju svojih domaćica, potom su uzimale te dragocenosti i brzo odlazile iz stana oštećene...

Krivična prijava ih tereti da su tako ukrale oko 440.000a dinara, ali se pretpostavlja da bi taj iznos mogao biti i veći jer mnoge leskovačke domaćice od sramote nisu prijavile slučaj.

Okrivljene devojke su uhapšene kada je jedna od oštećenih ipak prijavila slučaj, pa su "skidačice magije" odmah privedene na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu, gde im je sudija za predhodni istražni postupak na predlog tužioca odredio pritvor do 30 dana.                                          

(T.S.)

Povezano

Sve vesti