mondo.rs

Prva zvezda NBA plej-ofa između Toronta i Klipersa

Autor:

Kavaj Lenard 2. jula će se sastati sa predstavnicima ekipe iz Los Anđelesa. Reptorsi veruju da imaju vrlo dobre šanse da ga zadrže.

Prva zvezda NBA plej-ofa između Toronta i Klipersa Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP/Tanjug

Kavaj Lenard predvodio je Toronto Reptorse do prve titule u istoriji franšize, beležeći prosečno 30,5 poena, 9,1 skokova 3,9 asistencija i 1,7 ukradenih lopti na 24 plej-of meča.

Pridošlica iz San Antonija time se za samo jednu sezonu isplatila jedinom NBA ligašu iz Kanade, ali sada je došao trenutak istine. Lenard je postao slobodan agent i od 1. jula u ponoć moći će da pregovara sa svim zainteresovanim timovima.

Među njima se ističu Los Anđeles Klipersi, ekipa iz njegovog rodnog grada, a prema nezvaničnim informacijama, njihov sastanak već je zakazan, za 2. jul.

Predsednik Reptorsa Masai Udžiri rekao je da će u tom timu "poštovati svaku Lenardovu odluku", ali i da su prethodnih dana "imali kvalitetne razgovore" sa najkorisnijim igračem finalne serije protiv Golden Stejta (i njegovim ujakom, koji mu je ključni savetnik), te da sa razlogom gaje uverenje da će Lenard prihvatiti ponudu Toronta.

Kanađani mogu da ga potpišu na pet godina za 190 miliona dolara, a svi ostali na četiri godine, za najviše 140 miliona.

Uz to, u Torontu već postoji šampionski tim, treba ga samo osvežiti i dopuniti, dok Klipersima i većini ostalih pretendenata na njegov potpis tek predstoji mukotrpan put do vrha - ako dovedu Lenarda.

"Naša organizacija se uvek oseća sigurnom u sebe i zato verujemo da će on produžiti ugovor. Ali, Kavaj je svoj čovek i to je pokazao od prvog dana ovde. Mi ćemo nastaviti da budemo mi. Znamo šta smo izgradili... Kavaj mi je rekao šta su mu prioriteti i za mene su to bile pozitivne informacije. Mislim da imamo iste ciljeve", izjavio je Udžiri.

"On je igrao za nas ove sezone i to je važan faktor. Imao je sjajno iskustvo ovde i on će to sigurno uzeti u obzir", dodao je prvi operativac šampiona.

Povezano

Sve vesti