mondo.rs

Veteran Golden Stejta: Igrao sam sa SLOMLJENOM nogom!

Autor:

Izgleda da je lekarski tim Voriorsa i pre "slučaja Durent" donosio teško razumljive odluke.

Veteran Golden Stejta: Igrao sam sa SLOMLJENOM nogom! Foto: Guliver/Getty Images/Lachlan Cunningham

Andre Igudala, iskusno krilo Golden Stejt Voriorsa, izjavio je u jednoj radio emisiji da je prošle godine u plej-ofu trpeo zbog netačne dijagnoze koju su mu postavili klupski lekari.

Igudala je ispao iz stroja pri vođstvu od 2:1 u finalu Zapadne konferencije protiv Hjustona, nakon čega su Voriorsi doživeli dva poraza, pa uspeli da preokrenu na 4:3 i plasiraju se u veliko finale.

Sjajni defanzivac propustio je i prve dve utakmice protiv Klivlenda, a onda se posle 15 dana pauze vratio i pomogao ekipi da "počisti" Kavalirse i odbrani titulu.

"Kada si sportista i povređen si, svi te gledaju sumnjičavo. Ovo što se sada desilo Kevinu Durentu, prošle godine se dešavalo meni. Serija protiv Hjustona je otišla do 'majstorice' i jedva smo prošli. Mene su za to vreme stalno zapitkivali 'Kada se vraćaš?', zato što je zvanično objašnjenje bilo da imam koštanu modricu. Ne, to je bila fraktura noge", ispričao je Igudala.

Durent je ove sezone povredio list u polufinalu Zapada, takođe protiv Hjustona.

Voriorsi su i bez njega uspeli da eliminišu rivala iz Teksasa (4:2), zatim u finalu konferencije nisu imali većih problema sa Portlandom (4:0), da bi u seriji za titulu protiv Toronta pritisak na Durenta rastao kako je rezultat postajao sve nepovoljniji za Golden Stejt.

Sjajni strelac dobio je "zeleno svetlo" lekara da zaigra u petom meču, kada je Toronto već vodio 3:1 i imao prvu priliku da "overi" titulu.

Kao što je poznato, Durent je već u drugoj četvrtini pokidao Ahilovu tetivu i najverovatnije će propustiti čitavu sledeću sezonu. Golden Stejt uspeo je samo da smanji na 3:2, da bi posle šeste utakmice, u kojoj se teško povredio i Klej Tompson, konačno prepustio tron Reptorsima.

Povezano

Sve vesti