mondo.rs

Ataman najavio još jači Efes, kupuje kod Radonjića?

Autor:

Želja novog šampiona Turske je drugi pik sa NBA drafta 2011. godine.

Ataman najavio još jači Efes, kupuje kod Radonjića? Foto: Promo/euroleague.net

Ekipa Efesa ove sezone je konačno došla do rezultata kakve je priželjkivala poslednje dve decenije.

Efes je po notama bekovskog para Vasilije Micić - Šejn Larkin stigao do finala Evrolige i svrgnuo Fenerbahče sa trona u Turskoj, čime je i trener Ergin Ataman mnogo uradio za svoj rejting.

Sada Ataman želi da zadrži na okupu što više igrača iz aktuelnog sastava, a na pozicijama gde je to moguće i da unapredi tim.

Tako je otkrio da umesto Broka Motuma, kome je istekao ugovor, želi da dovede jednog od najistaknutijih igrača Bajerna, koji je u nedelju pod vođstvom Dejana Radonjića odbranio titulu prvaka Nemačke.

"U pregovorima smo sa Derikom Vilijamsom, ali on ne može sada da odluči, pošto čeka da vidi da li će dobiti ponudu iz NBA lige", izjavio je Ataman.

Vilijams je 2011. bio drugi pik na draftu i proveo je šest sezona u najjačoj ligi sveta, pre nego što se krajem 2017. otisnuo za Kinu.

Za razliku od epizodnog statusa u Minesoti, Sakramentu, Klivlendu i drugim NBA timovima, u Bajernu je pokazao da može da donosi prevagu u mečevima Evrolige (prosek 13,4 poena i 4,2 skokova) i nema sumnje da bi Efes sa njim bio još ozbiljniji kandidat za osvajanje elitnog kontinentalnog takmičenja.

Izvor: Youtube/SEBHL

Alternativa dovođenju Vilijamsa je Anđelo Kalojaro, koga Ataman poznaje iz vremena kada je nastupao za Banvit, a prošle sezone bio je član Makabija.

Trener Efesa dodao je da Šejn Larkin može da ode u slučaju zadovoljavajuće ponude iz NBA lige, ali da je uveren da će sjajni bek u avgustu ili septembru biti ponovo u Istanbulu.

Povezano

Sve vesti