mondo.rs

Šta još čeka San Antonio: Milutinov ostaje u Pireju?

Autor:

Prema informacijama iz Grčke, Spursi nisu kontaktirali Olimpijakos oko transfera sve boljeg srpskog centra.

Šta još čeka San Antonio: Milutinov ostaje u Pireju? Foto: MN Press

Četiri godine prošle su otkako je Nikola Milutinov na NBA draftu izabran sa 26. pozicije, pa ubrzo prešao iz Partizana u Olimpijakos.

Opšti utisak bio je da će u Pireju sazrevati dve do tri sezone i onda se otisnuti "preko bare", kako bi u timu San Antonio Spursa nasledio "penzionisanog" Tima Dankana.

Međutim, to se još nije desilo.

Milutinov je ugovor sa Olimpijakosom, koji je isticao 2018, produžio do leta 2020. i očekivalo se da u aktuelnom prelaznom roku konačno dođe do transfera, tako da se i grčki klub "naplati" kroz obeštećenje za prevremeni rastanak.

Ipak, kako je na Twitteru objavio novinar TV "Kosmote" i portala "Jurohups" Aris Barkas, deluje da će reprezentativac Srbije i potencijalni učesnik Mundobasketa u Kini provesti u Pireju (bar) još jednu sezonu.

"Uprkos glasinama kojih je bilo tokom čitave sezone, San Antonio za sada ne namerava da potpiše Nikolu Milutinova i niko iz Teksasa nije kontaktirao Olimpijakos po tom pitanju", piše Barkas.

Milutinov će u decembru napuniti 25 godina, tako da u principu nema razloga za paniku, mada jeste pomalo čudno što Greg Popović i njegovi najbliži saradnici još nisu povukli "okidač", znajući kakvi su sve centri prodefilovali NBA ligom.

Spursi na "petici" imaju Austrijanca Jakoba Poltla, a u nižoj petorci tu poziciju pokriva veteran Lamarkus Oldridž.

Nikola Milutinov u Evroligi je minule sezone za 26 minuta po utakmici postizao 11,7 poena, uz 7,9 skokova, 1,5 asistencija i 0,7 blokada.

Povezano

Sve vesti