mondo.rs

Lalatović: Da ovo bude moj POSLEDNJI klub u Srbiji!

Autor:

FK Vojvodina dočekala je Nenada Lalatovića. Počela je njegova druga era na "Karađorđu".

Lalatović: Da ovo bude moj POSLEDNJI klub u Srbiji! Foto: MN Press

Kada je pre dve i po godine Nenad Lalatović sedeo na klupi Vojvodine, novosadski stadion skandirao mu je "Lale, majstore, vodi nas do titule".

Nažalost obe strane, iako je na terenu Voša izgledala dobro, bio je to izuzetno težak period unutar kluba, pa se rastanak u zimu 2017. učinio kao neminovnost.

Ove nedelje, Lalatović stigao je u zlatiborski hotel "Palisad", u utorak održao sastanak sa ekipom Vojvodine, pa je izveo na svoj prvi trening među "lalama" od kada se pre nekoliko dana vratio iz Radničkog iz Niša.

Nakon što je njegova promocija nekoliko puta odlagana, temperamentni trener zvanično je zadužio opremu sa plavim motivima i grbom novosadske "Stare dame", čime je počela njegova nova epizoda na "Karađorđu"

"Kažu ljudi da sam se vratio na mesto uspeha. Iskreno, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo u klubu u kojem sam proveo nezaboravnih, ma najlepših 13 meseci u trenerskoj karijeri i sada svim srcem želim da nastavimo tamo gde smo stali", rekao je on u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

Takođe, Lalatović je još jednom izrazio zahvalnost Radničkom i prvom čoveku Nišlija, Ivici Tončevu.

"Osećao sam se u Nišu prelepo, ali me je opterećivalo to što sam bio udaljen od dece i kuće. Želeo sam, najjednostavnije rečeno, da radim bliže porodici. A, onda sam dobio poziv od gospode Gajića, Lazetića i Bajatovića da se vratim u Vošu i veoma lako i brzo postigli smo dogovor".

Kakva je njegova vizija Vojvodine?

"Trener sam koji ne traži nikakav alibi, već sam veliki radnik. Uostalom, u Niš sam doveo igrače poput Ranđelovića, Crnomarkovića i Pankova, koji su ovog leta napravili sjajne transfere. U Novom Sadu sada postoje dva ili tri mlada igrača na kojima u budućnosti Vojvodina može da ostvari značajan profit. Bivši trener Krivokapić, setićete se mojih reči na tu temu koje sam izrekao pre nekoliko meseci, bio je hrabar kada je te mladiće gurnuo u vatru i onda sam stao uz njega, rekavši da mu treba dati priliku da istraje na tom putu. Nažalost, nije je dobio, a ja sam i tada znao da se ne može u Evropu samo s tom decom. Potrebno je da se kombinuju klinci sa iskusnijim igračima i da se stvara skladna celina, kompaktan tim. Uz igrače koje smo već doveli i koji će doći u narednim danima možemo da izađemo na željeni put".

Lalatović Foto: MONDO

Lalatović je najavio da će Vojvodina igrati pre svega napadački, na gol više.

"Pre svega, igraće napadački, na gol više od rivala. Znam da nam neće biti lako, ali ne sme da nam se više događa da u dve utakmice primimo deset golova... Odbrana našeg gola počinje od napadača, moraju momci da budu spremni da se kreću u oba pravca i da teže ka tome da kada izgube loptu što pre vrate njen posed. Tražiću, dakle, presing i jaku igru u duelima".

Upitan na kojim pozicijama će tražiti pojačanja (uz već pridošle Drinčića, Đurišića, Bojića i Kokira), novi-stari trener Vojvodine locirao je dve pozicije u timu.

"Trebaće nam pojedinci u zadnjoj liniji i još jedan vezni fudbaler. Nisam pristalica toga da se gomilaju igrači. Drinčić je najveći profesionalac i ogromno je pojačanje za ovaj mladi tim. I kada mu ne ide, on pruža 200 odsto i mladi momci moraće da se na njega ugledaju. Bojić može da igra špica i polušpica, a za Matića, kojeg izuzetno cenim kao fudbalera, ukoliko se bude dogodilo da promeni sredinu imam već u glavi zamenu. Znate, majstori u srpskom fudbalu ne postoje, nemam na raspolaganju Ronalda ili Mesija i upravo zato ću bez kompromisa insistirati na igri u oba pravca".

Takođe, Lalatović je rekao da je ubeđen da Vojvodina može da osvoju Kup Srbije, koji je njegova velika želja.

"To nije nerealan domet, a uz to ćemo uložiti maksimum kako bismo se i kroz prvenstvo izborili za evropsku vizu. Treba biti objektivan, teško je da ćemo moći da idemo na sam vrh tabele, ali ćemo pred sebe postaviti marker da napravimo ponovo moćnu Vojvodinu. Voleo bih da sve bude kao što je bilo i pre dve i po godine, da pobeđujemo kod kuće i da se sa strane što češće vraćamo uzdignutih glava. Za to će nam biti potreban pobednički mentalitet i upravo zato ću nastojati da ekipa koju vodim liči na mene", dodao je šef struke Novosađana.

U intervjuu za "Dnevnik", Lalatović je otkrio i zašto je napustio Vojvodinu prošli put, kao i svoj ambiciozni plan.

"Jako me je pogodio odlazak iz Novog Sada, ali nisam video sebe dalje u klubu u trenucima kada su ga napustili Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić. Kada se to dogodilo, jednostavno sam smatrao da nije korektno da ostanem na čelu tima. Ovoga puta želim da Vojvodina bude moj poslednji klub koji ću voditi u Srbiji i da, nakon boravka u njoj, karijeru nastavim u inostranstvu", poruka je Lalatovića.

Poslušajte MONDO Podcast sa Nenadom Lalatovićem.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti