mondo.rs

Za sve vas koji ne volite rijalitije: EVO VAM UMETNOST!

Autor:

Željko Mitrović ponudio rešenje svima onima koji žele "kulturu umesto rijalitija"

Za sve vas koji ne volite rijalitije: EVO VAM UMETNOST! Foto: MONDO/Goran Sivački

Nedeljama u nazad traje akcija prikupljanja potpisa za ograničenje emitovanja rijaliti programa - "Nećemo rijaliti, hoćemo kulturu", glasi parola učesnika inicijative, zbog koje se sada oglasio i prvi čovek Pinka Željko Mitrović i svima koji ne vole rijaliti ponudio rešenje!

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

"U zemlji u kojoj bi svi da uređuju televizijske programe i da budu cenzori medija, nije ništa novo ili neuobičajeno da se pojedini bune što je Lunina fiskultura ili Stanijina joga oko 70 puta popularnija od njih ili njihovih ideja! Televizija Pink ovih dana doživljava svoj istorijski maksimum u gledanosti i to zahvajujući lojalnosti više od 5 miliona gledalaca u Srbiji! To samo znači da će televizija "Pink" nastaviti da razvija programe koji zaokupljuju najviše pažnje televizijskog auditorijuma u skladu sa svim postojećim zakonima i pozitivnim propisima, ali i pratiti sve svetske trendove, kao što su rijaliti "Love Island "u Nemačkoj ili "Naked Attraction" u Britaniji. Ovi evropski trendovi su mnogo avangardniji i slobodniji od srpskih rijalitija, ali takav medijski pluralizam nam donosi evropska budućnost.

STOP lobotomiji - u Hag s rijalitijima!

Ja ću za neljubitelje rijaliti programa, koji su u ogromnoj manjini, ipak od septembra lansirati novi "Art Kanal" koji će 24 sata dnevno tretirati samo kulturu i umetnost kroz sjajne domaće i strane dokumentarne serijale! Uz veliku želju da će potpisnici ovakvih peticija naći svoju sreću na našim novim kanalima. Srdačno Žejko Mitrović".

Ovako je izgledao performans "U ime kulture" pre par nedelja:

Povezano

Sve vesti