Tanjug

Upoznajte lepote Srbije:Otvorena Hadži-Prodanova pećina

Autor:

Posle 40 godina, Hadži-Prodanova pećina u selu Raščići kod Ivanjice otvorena je za posetioce!

Upoznajte lepote Srbije:Otvorena Hadži-Prodanova pećina Foto: Guliver/Getty images, wedekiba Ilustracija

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas Hadži Prodanovu pećinu u selu Raščići u Ivanjici koja je 40 godina bila zatvorena za posetioce.

Izvor: Tanjug

"Suština uspeha u turizmu je da budete specifični. Možete da napravite bilo koju zgradu, put ili bilo šta drugo, ali ovo ne možete, ovo imate ili nemate. Problem je bio što smo mi ovo imali, ali nismo stavili u funkciju razvoja turizma, a ova pećina treba da bude prepoznatljiv brend cele Zapadne Srbije", poručio je ministar.

On je rekao da će ministarstvo nastaviti sa rekonstrukcijom pećine, što znači da će uslediti i druga faza rekonstrukcije, budući da u samoj pećini ima i jezero, što ovaj turistički sadržaj čini još atraktivnijim.

Izvor: Tanjug

Hadži-Prodanova pećina će, kako je istakao ministar, pobošljati turističku ponudu u ovom delu Srbije.

U tom smislu treba iskoristiti blizinu Javora, Golije, a i posetiocima manifestacija Sabora trubača u Guči i Nušićijade ponuditi dodatne sadržajem, dodao je ministar.

Za rekonstrukciju prve faze Hadži-Prodanove pećine ministarstvo je opredelilo osam miliona dinara, a preostalih 6,3 miliona dinara je investirala opština Ivanjica.

Ivanjica je danas dobila i drugi turistički sadržaj, a to je zip lajn u selu Raščići koji je ministarstvo finansiralo u iznosu 2,5 miliona dinara.

Čudo u BIH: Najstarija pećina u Evropi?

Povezano

Sve vesti