mondo.rs

Gotova "AKB saga": Tintor je šef beogradskih advokata

Autor:

Nakon dve godine sporenja koje je naraslo i do tuča i intervencija policije, utvrđeno je da je advokat Jugoslav Tintor zvanično na čelu Advokatske komore Beograda.

1
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda i time je efektno predsednik frakcije u AKB-u Tintor prepoznat kao jedini predsednik, piše beogradski dnevnik "Danas.

Kako je danas saopštila Advokatska komora Beograda, sud je odbacio tužbu advokata Nebojše Avlijaša koji je tražio da se ponište izbori na kojima je Tintor izabran za predsednika najveće regionalne komore u zemlji.

CIRKUS I BRUKA beogradskih advokata

"Time je konačno, nakon pune dve godine suđenja, pravosnažnom sudskom presudom stavljena tačka na pitanje legaliteta rukovodstva AK Beograda", piše u saopštenju.

Oni su podsetili da je Upravni odbor AKB na čijem je čelu Jugoslav Tintor vratio mandate advokatima Beograda radi provere sopstvenog legitimiteta i sproveo nove izbore za sve organe AK Beograda u novembru 2018. godine na kojima je po prvi put u istoriji komore glasalo hiljadu advokata.

"Ovim izborima otklonjena je svaka dilema oko toga ko uživa većinsku podršku beogradskih advokata jer je Jugoslav Tintor ponovo izabran za predsednika komore sa ubedljivih 760 glasova", navodi se u saopštenju.

"Danas" podseća da je u trenutku kada je Upravni odbor AKB zakazao izbore za organe komore, Skupština komore uradila je to isto.

Na izborima koje je organizovala Skupština pobedio je Jugoslav Tintor.

Tri nedelje kasnije, na izborima koje je zakazao UO pobedio je advokat Vladimir Gajić.

Taj period obeležilo je nasilno i vulgarno ponašanje pojedinih advokata, a u jednom trenutku su različite frakcije zauzimale različite prostorije u komori.

Odlučujuću razliku napravio je dopis Narodna banke Srbije koja je pravo raspolaganja novčanim sredstvima komore dala Jugoslavu Tintoru.

Povezano

Sve vesti