mondo.rs

STOP: Propao transfer Milana Pavkova?

Autor:

Komplikacije oko prelaska napadača Zvezde u Kinu zbog čega se vraća iz azijske zemlje. Videćemo da li na pripreme ili dok ne bude postignut dogovor sa Đangsuom.

STOP: Propao transfer Milana Pavkova? Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Igrači i stručni štab Crvene zvezde oprostili su se od Milana Pavkova prethodne subote kada je pred utakmicu sa Klužom napustio pripreme, nakon što je postignut dogovor sa kineskim Đangsuom koji je poboljšao lične uslove za napadača.

"Drago mi je zbog tog deteta, neminovnost srpskog fudbala je da igrači odu i zarade...", čak je rekao Vladan Milojević o transferu Milana Pavkova.

Međutim, do konačnog sporazuma ipak nije došlo.

Kako prenose "Večernje novosti", transfer Pavkova je za sada "propao", odnosno fudbaler iz Begeča će se već danas vratiti u Beograd odakle će otići nazad na pripreme Crvene zvezde, ili će otpočeti nova runda pregovora sa Đangsuom.

Problem je nastao u tome što su se Pavkov i Kinezi u Vindišgarstenu dogovorili godišnju platu od 1,2 miliona evra, dok je na papiru stajala manja cifra.

Prethodno su Crvena zvezda i Đangsu, klub s kojim su poslovali i oko Boaćija, dogovorili za obeštećenje od 3 miliona evra, od čega 30% ide Radničkom, međutim problem je napravila neozbiljnost Kineza i smanjenje plate.

U narednim danima videćemo da li će pregovori napredovati ili će Pavkov ostati u Zvezdi, a klub je u međuvremenu dogovorio sve oko napadača Tomanea.Milan Pavkov je na stadion "Rajko Mitić" stigao u januaru 2017. godine za 300 hiljada evra iz Radničkog, ali sve do ove sezone nije dobio pravu šansu u crveno-belom, a sve je promenio nastup protiv Salcburga u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nije bio strelac, ali je borbenošću pokrenuo ekipu, postigao je dva gola u Ligi šampiona protiv Liverpula, kao i mnoge važne u Superligi, za ukupan učinak od 15 pogodaka.

Izvor: MONDO/Arenasport

Povezano

Sve vesti