mondo.rs

Benfika potvrdila - Atletikovih 126 miliona za Feliksa!

Autor:

"Jorgandžije" zvanično počele pripreme za eru posle Grizmana, Portugalci će verovatno pristati na ovu ponudu...

Benfika potvrdila - Atletikovih 126 miliona za Feliksa! Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Atletiko Madrid je na pragu završetka prvog velikog posla na letnjoj pijaci.

Naime, Benfika je potvrdila da je na njenu adresu stigla zvanična ponuda za mladog Žoaa Feliksa u iznosu od 126 miliona evra i čini se da će to biti dovoljno da fudbaler u narednim danima promeni sredinu.

"Hype" je OK: On je Žoao Feliks, dečko od 120 miliona!

On ima "izlaznu" klauzulu u visini od 120 miliona, ali je ponuda Španaca takva da bi se isplata odvila u nekoliko rata, pa ova stavka ugovora samim tim nije aktivirana. Portugalci tvrde da je ponuda pod razmatranjem, nisu još uvek sigurni da će pristati na ove uslove, ali male su šanse da će uspeti da odbiju ovako iscrpnu ponudu.

Joao Feliks Žoao Feliks Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images


Simeoneov tim je spreman na rekonstrukciju, neki ključni igrači najuspešnijeg perioda u istoriji kluba su već napustili klub, a čeka se i završetak sage sa Grizmanom u glavnoj ulozi.


Veruje se da će polivalentni Portugalac biti upravo zamena za odlazeću prvu zvezdu, njih dvojica igraju na sličnoj – nedefinisanoj – poziciji u napadu, a pred fudbalerom Benfike je vreme da dokaže da može da ispuni potencijal koji mu javnost pripisuje.

Ovaj posao na "Vanda Metropolitanu" vide kao dugoročno osiguranje statusa koji su stekli igrama u proteklim sezonama. Transferom "generacijskog talenta", kako Feliksa opisuje fudbalski svet, oni će nastaviti sa praksom dovođenja mladih igrača koji se uklapaju u filozofiju Dijega Simeonea i mogu da odgovore na više pozicija.

Portugalski reprezentativac je "eksplodirao" ove sezone, postigao je 15 golova i upisao devet asistencija na 26 ligaških nastupa i privukao pažnju najvećih evropskih klubova, a čini se da je Atletiko bio najbrži i da će uspeti da ga privole u svoje redove.

Dijego Simeone, Simeone Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle


Trener kluba je nedavno izjavio da je njegova velika želja upravo dovođenje mladog fudbalera oko kojeg bi mogao da sagradi ekipu u godinama koje dolaze.

"Želimo talentovanog igrača koji može da upija ideje. U klubu već radimo na pojačanjima i znamo u kom pravcu ćemo da razvijamo naše fudbalere. Ukoliko se Feliksove osobine mnogo razlikuju od onoga na čemu smo dosad bazirali igru, lako ćemo se prilagoditi tome i igrati na drugačiji način", rekao je Simeone.

Crveno-beli su već doveli Markosa Ljorentea iz Real Madrida, on bi trebalo da bude zamena za Rodrija koji je na meti Mančester Sitija.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje, već u narednim danima ćemo imati jednu od najvećih priča prelaznog roka, a Atletiko novu zvezdu koja bi trebalo da im garantuje uspehe u narednoj deceniji.

Povezano

Sve vesti