mondo.rs

U Madridu ne staju - da li su ovo novi "galaktikosi"?

Autor:

Na "Santjago Bernabeuu" je prometno ovog leta. Spremili su ponudu i za reprezentativca Holandije...

U Madridu ne staju - da li su ovo novi "galaktikosi"? Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Florentino Perez i Zinedin Zidan su odlučni da u ovom prelaznom roku naprave respektabilnu ekipu koja će im vratiti trofeje, pa su stoga "naciljali" novog mladog fudbalera.

Real Madrid je, prema pisanjima "De Telegrafa", otvorio pregovore sa Ajaksom oko transfera Donija van de Beka. Holanđani navodno nisu spremni da puste ofanzivca za manje od 50 miliona evra, a čini se da je takva ponuda za kraljevski klub "prava sitnica".

Oni su silovito ušli u prelazni rok, ekipa sada izgleda potpuno drugačije u odnosu na ono kako je izgledala kada je poslednji put osvojila evropsku titulu.

Donny van de Beek Doni van de Bek Foto: Guliver/VI Images via Getty Images


U klubu se uzdaju u "svežu krv" koja je željna dokazivanja i na tome baziraju nadanja da će se ponovo vratiti na trijumfalna postolja.

Van de Bek bi bio spona koja bi Zidanu omogućila da igra u sistemu koji je zamislio, budući da se odlično snalazi iza napadača, a da mu nije strano ni da igra "u rombu" na sredini s obzirom da je neretko u Ajaksu igrao i "lažnu devetku" i nešto povučenije u vezi.

On je jedan od najperspektivnijih igrača ove generacije kluba iz Amsterdama, svota koju traže za njega je možda čak i preniska ako u vidu imamo sve njegove kvalitete.

Real će sa njim dobiti dodatnu opciju, mogućnost da igraju u više različitih formacija i igrača koji je spreman da dugoročno predstavlja podršku napadačima.

Holanđanin bi se odlično uklopio u novonastali sastav kojem su već priključeni Luka Jović, Eder Militao, Ferland Mendi, Rodrigo i igrač oko koga će u Madridu krojiti tim - Eden Azar.

Pored ovih dolazaka klub je već napustio Markos Ljorente, a sigurno je da će uskoro još neki fudbaleri otići iz kluba. Mediji najviše pominju Gereta Bejla i Iska, ali i dalje ne postoje zvanične ponude za dvojicu ofanzivaca.

Ipak, Ajaks je već prodao Frenkija de Jonga, kapiten Matijs de Liht je veoma blizu zvaničnog odlaska, pa nije još uvek potpuno sigurno da će se odmah po povratku na "veliku scenu" odreći i usluga trećeg izuzetno važnog člana ove generacije.

Ukoliko Doni van de Bek pređe na "Bernabeu", sigurno je da će Madriđani biti jedna od najzanimljivijih ekipa u Evropi, te da će takođe biti jedan od glavnih pretendenata za trofej Lige šampiona.

Povezano

Sve vesti