mondo.rs

Barsa ozvaničila trampu golmana - da li slede "bombe"?

Autor:

Katalonci završili posao sa ekipom sa "Mestalje" - golman za golmana za otvaranje prelaznog roka.

Barsa ozvaničila trampu golmana - da li slede "bombe"? Foto: Guliver/Quality Sport Images/Getty Images

Barselona je prelazni rok i zvanično otpočela svojevrsnom trampom sa Valensijom.

Naime, nakon što je Jasper Silesen pre nekoliko dana potpisao ugovor sa "slepim miševima", u drugom pravcu je krenuo Neto, pa su dva golmana samo "zamenila rukavice".


Oni su danas i zvanično objavili realizaciju ovog posla, Brazilac je stigao na "Kamp Nou" za 26 miliona evra uz bonuse, i direktno će preuzeti ulogu Holanđanina u ekipi Barse. On će biti rezerva Marku-Andreu ter Štegenu, koji je siguran među stativama nakon još jedne odlične sezone na golu "blaugrane".

Lionel Messi Leo Mesi Neto Barselona Valensija Foto: Alex Caparros/Getty Images


Ovim transferom bi mogla da otpočne aktivnost španskog šampiona na tržištu, dosad su samo prodavali, a prva kupovina će možda otvoriti vrata dolascima velikih imena u Kataloniju.


Već duže vreme ne staju priče o dolasku Grizmana ili Nejmara u bordo-plavo, a od ovog jutra sve su glasnije i one koje ne isključuju dolazak jednog ukoliko drugi potpiše. Ukoliko se ostvari takav scenario, te Mesi i Suarez dobiju podršku u vidu dva "ubitačna" pojačanja, Barselonin napad u narednoj sezoni će se smatrati za jedan od najjačih u istoriji fudbala.

Ipak, ove glasine treba uzeti sa rezervom, nijedan od dva napadača i dalje nije zvanično objavio gde će igrati sledeće sezona, pa bi stoga trebalo sačekati rasplet u narednim sedmicama.

Još uvek nije poznato koliko će Neto zarađivati u ekipi Ernesta Valverdea, a pre Barselone igrao je za Valensiju, Juventus i Fiorentinu, i upisao jedan nastup za reprezentaciju Brazila.

Povezano

Sve vesti