Fonet

NOVI SKANDAL U BRUSU: Jutki ekspresno vratili mandat

Autor:

Skupština opštine Brus vratila je odbornički mandat bivšem predsedniku te opštine Milutinu Jeličiću zvanom Jutka, razrešenom zbog sudskog postupka za seksualno uznemiravanje.

96
A- A A+
Marija Lukić i Milutin Jeličić Jutka Foto: TV Prva/printscreen Marija Lukić i Milutin Jeličić Jutka

Jeličić je , nakon što je izabran za predsednika Opštine vratio odbornički mandat, a sada pošto su mu odbornici vratili mandat, on može ponovo da se kandiduje za predsednika (bira se iz redova odbornika), ili za neku drugu funkciju, preneo je Radio Slobodna Evropa.

NEPRAVDA U BRUSU: Suđenje Jutki se premešta u Beograd?

Da je Jutki vraćen mandat potvrdio je za RSE nekadašnji zamenik predsednika opštine Aranđel Stojković, koji je smenjen sa te funkcije pre godinu i po dana, a koji je prisustvovao današnjoj sednici SO Brus.

Stojković već godinu dana ima sudsku odluku o vraćanju odborničkog mandata nakon smenjivanja s funkcije (kada je vratio mandat), ali je na današnjoj sednici izglasano da mu mandat ne bude vraćen.

Stojković tvrdi da se to dogodilo po Jutkinom naređenju.

Brnabić o slučaju Jutka: Institucije su reagovale VIDEO

"Danas su vratili mandat Jeličiću, a Jeličić je prosto naredio odbornicima većine da ne glasaju za vraćanje mog mandata. Oni se ne obaziru ni na kakva pravna akta. Cirkus u Brusu se nastavlja“, rekao je Stojković.

Ranije danas je predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao je ranije da je glasanje o vraćanju mandata Jeličiću "u skladu sa procedurom".

Marija Lukić, koja je protiv Jeličića pokrenula sudski postupak za polno uznemiravanje, a koji se pretvara u sudsku lakrdiju, ocenila je za RSE da je ta situacija apsurdna, jer je Jeličić smenjen na prošloj sednici, a danas mu je mandat odbornika ekspresno vraćen.

Povezano

Sve vesti