mondo.rs

Najezda u Leskovcu: Zmija izmilila iz WC šolje

Autor:

U Leskovcu prava najezda zmija. Samo u protekla dva meseca uhvaćeno je više od 40 zmija, na poziv uplašenih građana.

26
A- A A+

zmija zmije Foto: Guliver/Getty Images/KristianBell

Direktor leskovačkog "Komunalca"Vladimir Sinadinović još jednom je zamolio građane da ne ubijaju zmije podsećajući da su one i zakonom zaštićene.

"Leskovac je tokom ove godine jedno veliko gradilište,pa su građevinske mašine mnoge doskora usnule reptile isterale na čistinu",ističe Sinadinović.

Borivoje Kostić aktivista mesne zajednice "Veternica" u Leskovcu,veliki poznavalac gmizavaca ističe da su zmije u vreme parenja veoma aktivne i da ih ima najviše u južnom delu grada u perifernim naseljima ali ih ima u blizini njegove kuće na obali reke Veternice zbog neurenog priobalja i nekošene trave i zato proziva "Komunalac" i druge nadležne gradske službe...

Zmije otrovnice napadaju po Leskovcu

Ugledni leskovački novinar Zoran Saitovićispričao je da je u kući njegovog rođaka Martina Salkovića u romskom delu naselja "Slavko Zlatanović" u južnom delu grada zmija izašla u kupatilo uplašivši njegovog petogodišnjeg sina...

Zmija je navodno virila iz wc-šolje i njihovom komšiji je trebalo oko pola sata da "zalutalu" zmiju izbaci napolje...

Zmije se "ŠIRE" po Leskovcu

Sa zmijama se najčešće sreću sakupljači sekundarnih sirovina po napuštenim gradilištima i deponijama.

U mnogim selima leskovačkog kraja, posebno onim gde ima starih kuća, sa zidanim kamenom u temelju, ove godine zmije su zauzele "počasno" mesto.

Po oceni stručnjaka, koje smo kontaktirali ovim povodom, zmijama ovaj položaj najviše odgovara da leškare site na kamenu.

Baka ubila KOBRU lopatom!

U bolnicu u Leksovcu od dolaska toplijeg vremena šestoro pacijenata je hospitalizovano zbog ujeda zmije.

Za troje njih stručnjaci su sumnjali da je u pitanju ujed otrovnice.

U leskovačkom kraju je ovog leta najviše je smukova i belouški, ali se pojavi i po koja šarka što dodatno zabrinjava Leskovčane berače višnaja,malina i kupina,jer su zmije najčešće tu pored njih zalegle u žbunovima i visokoj travi.

(T.S.)

Tagovi:

Povezano

Sve vesti