mondo.rs

Dejo našao Tumbinog naslednika, legendu Sarajeva!

Autor:

Traži se naslednik Tumbakovića koji je smenjen zbog toga što nije hteo da vodi "sokolove" protiv tzv. Kosova. Rešenje se nazire.

Dejo našao Tumbinog naslednika, legendu Sarajeva! Foto: MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore je dao ovlašćenje predsedniku Dejanu Savićeviću i generalnom sekretaru Momiru Đurđevcu da tragaju za novim selektorom, naslednikom Ljubiše Tumbakovića koji bi mogao na klupu Srbije.

Najverovatnije to bi mogao da bude Faruk Hadžibegić, ali je 61-godišnji Sarajlija, naravno, samo jedan od kandidata.

"Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno voleo da dođe i neki stranac, ali pod uslovom da zna naš jezik", rekao je Savićević za "Al Džaziru".

Tim povodom MONDO je kontaktirao Hadžibegića, koji nema ništa protiv...

"Ukoliko se Fudbalski savez Crne Gore odluči da me angažuje za selektora bio bih počastvovan. To je sve što vam mogu da kažem u ovom trenutku, jer još nemam nikakvu zvaničnu informaciju", rekao je Faruk Hadžibegić za MONDO.

Hadžibegić je legendarni defanzivac Jugoslavije, u karijeri je igrao za Sarajevo, Betis, Sošo i Tuluz, a kao trener je radio u Sošou, Betisu, Troji, Gazijantesporu, Dižonu, Bastiji, Valensijenu.

Takođe, bio je i selektor Bosne i Hercegovine.

faruk hadžibegić Foto: MN Press

Povezano

Sve vesti