Tamara Sekulović

WHITESNAKE: Rokanje uz pljusak - DA, TO JE LJUBAV!

Bili smo na koncertu legendarnog benda Whitesnake na stadionu Tašmajdan i fenomenalno se proveli! Muzičari su se od publike oprostile usred "provale oblaka" koja je zadesila Beograd, a Kaverdejl se pohvalio na Twitteru.

49
A- A A+

Whitesnake su trenutno na aktuelnoj svetskoj "Flesh & Blood" turneji, na kojoj promovišu istoimeni novi album, a poslednji put smo ih u Beogradu ugostili u novembru 2015. godine.

Stari rokeri su ipak pokazali da vole da dolaze nazad u Srbiju, pa smo tako u četvrtak uveče imali prilike da ih čujemo i vidimo opet na stadionu Tašmajdan gde su priredili publici pravi rokenrol spektakl.

Nikola Pejaković Kolja je nastupao kao predgrupa velikog britanskog hard rok benda i počeo je da zagreva atmosferu oko 20 časova.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Kolju je ispratio gromoglasan aplauz, a onda su tačno u 21 čas na binu izašli ONI!

Bend predvođen fantastičnim Dejvidom Kaverdejlom, prepoznatljivog glasa i s plavom “grivom”, od starta je usijao atmosferu pesmom "Bad Boys", a ljudi koji su napunili ceo Taš su itekako bili spremni za ovo rokanje.

“Make some fu*king noise Serbia!”, razdrao se Kaverdejl i svi su ga rado poslušali!

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Usledila je pesma “Slide it in”, a onda nas je Kaverdejlov glas “naježio” kada je počela numera "Love ain’t no stranger", a potom i s novog albuma “Hey you... You make me rock”.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Kaverdejl je potom oduševio sve i obratio se publici na srpkom jeziku:

"Hvala, hvala! Dobro veče!", a onda podstakao prisutne da sledeći hit otpevaju zajedno – “Ain't no love in the heart of the city”. Fantastični frontmen nije skidao osmeh s lica i opčinio je publiku koja je pevala “iz petnih žila”.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Odsvirali su još dve numere s albuma “Flesh and blood” – “Trouble is your middle name” i “Shut up and kiss me”, a između toga su i gitaristi Reb Bič i Džoel Hekstra izveli “duel”.

Potom je usledila i solaža “neuništivog” bubnjara Tomija Aldridža, a nakon što je Dejvid predstavio klavijaturistu Mišela Lupija i basistu Majkla Devina, usledio je jedan od njihovih najvećih hitova...

“Is this love that I’m feeling, is this the love that I’ve been searching for...”, orilo se na Tašu.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Bacili su onda publiku u “trans” numerama “Give me all your love” i “Here I go again”, a pokazalo se da publika prema njima zaista oseća “onu ljubav”, jer je poslednju pesmu “Still of the night” začinio žestoki pljusak uz grmljavinu!

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Nebo se bukvalno "otvorilo", a rezultat je bio – mokri mi, mokri svi članovi Whitesnake-a. Pesma se ipak nastavila, a iako nas je pljusak "istuširao" do gole kože, ni Dejvid, ni ostali momci nisu usporili, već su oduševljeno nastavili da pevaju i sviraju.

Atmosfera se zbog ovih nepredviđenih okolnosti usijala i savršeno je obeležen energičan kraj koncerta rokenrol veterana.

Pogledajte kako se na kraju Dejvid obratio publici ponovo na srpskom i zapevao poslednju numeru pred kišu:

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Odmah posle nastupa, Dejvid Kaverdejl je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelio slike prepunog Taša, kao i video kada su svirali uz pljusak.

Povezano

Sve vesti