MONDO/Agencije

Opet pljuštalo po Beogradu - "jezera" mnogo manje VIDEO

Olujno nevreme praćeno jakom kišom, a ponegde i gradom, sručilo se sinoć na Beograd. U pojedinim delovima prestonice srušena su stabla, a delovi "čuvene" Borče, koja je potopljena u prethodnom nevremenu, i selo Leštane su bili bez struje

Opet pljuštalo po Beogradu - "jezera" mnogo manje VIDEO Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek

Nevreme, koje je počelo nešto posle 22 sata, dovelo je do blokade u Takovskoj ulici, koja je bila zakrčena duže od 45 minuta.

Gužvu u saobraćaju napravili su semafori koji su prestali da rade zbog obilne kiše.

Na društvenim mrežama građani Zemuna objavili su fotografije ulica koje su ponovo pune vode.

"Plivanja" automobilima bilo je i kod Opštine Novi Beograd, gde je voda popunila raskrsnicu kod hrama Svetog Dimitrija.

Izvor: MONDO

 Tu otpušavaje kišne kanalizacija izgleda nije stiglo na red ali je recimo autoput kod Geneksovih kula, gde je u nedelju bila dramatična situacija, ovoga puta bio suv.

Izvor: MONDO

A ovako je bilo u nedelju.

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije sinoć je izdao hitno upozorenje o dolazećem nevremenu.

Haos i na Tesli

Zbog nevremena bilo je i problema u avio saobraćaju glavnog grada. Olujno nevreme preusmerilo je i neka sletanja na Aerodrom Nikola Tesla. Kako je objavljeno na portalu beogradskog aerodroma više letova je preusmereno, za neke je pomereno vreme sletanja, a let za Hamburg je otkazan. Preusmereni su, između ostalog, avioni iz Zagreba, Frankfurta, Praga, Minhena, Podgorice, Rodosa.

Oluja je, kako su preneli elektronski mediji, iščupala drvo koje se sručilo nasred ulice na Novom Beogradu i zatrpalo automobile.

U delu Bulevara Zorana Đinđića, nedaleko od Beogradske arene, drvo se obrušilo usled jakog vetra i palo na parkirana vozila, koja su ostala zarobljena ispod, javio je Telegraf.

U novobeogradskoj ulici Milutina Milankovića, olujno nevreme je rasturilo građevinski materijal na jednom gradilištu, a kako se tvrdi ima i povređenih radnika.

U Hitnoj pomoći, međutim, tu informaciju nisu mogli da potvrde.

Za daans se, srećom, najavljuje sunčano i vetrovito sa nešto nižom temperaturom.

Povezano

Sve vesti