• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska posla na Turskom toku: Greškom sravnili imanje!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Radnici kompanije Gastrans, koja u Srbiji radi na gasovodu Turski tok, napravli su veliki gaf kada su upali na imanje porodice Petrović kod Ćuprije i - sravnili im greškom imanje.

 Gradnja Turskog toka - ljudima greškom radili na imanju Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Ilustracija
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Planski rad i praćenje dokumentacije nije nešto po čemu su u skorije vreme poznati srpski građevinari, pokazao je i tragikomičan slučaj "radova" na Turskom toku rusko-srpske kompanije Transgas.

Radnici ove državne kompanije jednostavno su upali na imanje porodice Petrović u selu Supska kod Ćuprije, i počeli da bagerima sravnjuju ograđeni vinograd, njivu s malinama i kupinama, baštu sa povrćem, šljive..., javlja "Kurir".

Imanje je očas posla pretvoreno u kaljugu a zaprepašćeni vlanici nisu mogli da poveruju šta vide kada su se vratili kući. Odmah su potražili pomoć policije i Opštine, ali avaj...

Mirjana Petrović kaže da su radnici zbrisali čim su videli njenog supruga i shvatili da im je sistem "štap i kanap" ovoga puta zakazao, i da su napravili veliku grešku.

Zbog Grdelice prijave protiv 16 inženjera

"Prijavili smo slučaj policiji da su nam nepoznate osove sa tri, četiri buldožera uništili zasade, ali ona nije reagovala. Iz policije su im rekli da 'nemaju koga da pošalju'", kaže Mirjana.

Potom su otišli u Opštinu Ćuprija ali tamo im je rečeno da ne mogu da im pomognu jer je "predsednik Opštine na odmoru".

Počela izgradnja "Turskog toka" kroz Srbiju

Tek kasnije, uz insistiranje, dobijaju obaveštenje da kroz selo treba da prođe trasa Turskog toka, ali da radovi još nisu planirani i da se ne zna čija je greška. Naknadno su im dali i ime kome da se obrate u Gastransu.

I policija se potom smilovala da izađe na teren, pa je napravljen zapisnik o šteti, za koju su iz Gastransa usmeno obećali da će je nadoknaditi.

RADILI PO STAROJ TRASI

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je danas Tanjugu da su graditelji tzv. Turskog toka kroz Ćupriju greškom oštetili posede nekoliko domaćinstava, ali će svima, kako je rekao, šteta biti nadoknađena.

Oni su radili po starom planu, išli su starom trasom, koja je u međuvremenu izmenjena, objasnio je Erić.

"Mi smo imali sreću, Južni tok je trebalo da prođe kroz Dobričevske table i oni bi nam uzeli nekih 200 hektara najbolje industrijske zemlje pored autoputa. Uspeli smo da izmenimo prostorni plan i da Južni tok ne ide preko Dobričeva. Sačuvali smo najbolju zemlju ne samo u Chupriji već u celom Pomoravskom okrugu", objasnio je Erić.

Kako je naveo, graditelji to nisu znali, radili su po starom planu, pogrešili su i svim domaćinstvima, poručio je, biće namirena šteta.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Balutan

Cela prica stoji malo drugacije. Trasa koja se radi kroz Cupriju je upravo ova na kojoj su radovi izvodjeni. U generalnom planu i dozvoli o lokaciji kao i gradjevinskoj dozvoli koju ima firma za izvodjene radova stoji upravo ova trasa. Nadlezni u Cupriji pokrenuli su postupak za promenu trase i nisu je sproveli do pocetka radova. Tako nisu obavestili ni vlasnike nove izmenjene trase da ce im imovina biti, oduzeta za potrebe turskog toka, istima nisu dostavljena resenja. Vlasnicima nekretnina na staroj trasi nisu dostavili resenja smatrajuci da ce zaziveti nova trasa. Ovde je zakazala opstinska vlast i oni su jedini krivci u ovoj prici.

prcko

greska se moze desiti svugde u svetu ali da sistem ne funkcionise i da se ne zna ko je nadlezan za prijavu upada na i pravljenja materijalne stete nad privatnom imovinom. kakve veze ima sa svim tim da li je tamo neki poglavar na godisnjem odmoru ili ne, institucije ne ovise od jedne licnosti. ali bitno je da se brnabicka bavi digitalizacijom.

Zoran Melbourne

Znali su oni itekao su znali,nisu oni toliko glupi, a ni toliko pametni.

special image