mondo.ba

Stopiran transfer: Bio BAŠ blizu, ali ni on neće u Kinu

Autor:

Poznati napadač odbio je da se preseli u Aziju, a ni njegov

0
A- A A+
Kina Foto: Guliver/Getty images/Tom Hauck

Transfer je bio najavljen i skoro realizovan, ali se ipak neće dogoditi:

Krilni napadač Rome Stefan El Šaravi ipak neće nastaviti karijeru u Kini.

Fudbaler rođen 1992. godine u Savoni dovodio se u vezu sa kineskim klubom Šangaj Šenhua, ali od tog transfera neće biti ništa jer je ''Faraon'' odlučio da ostane na Olimpiku.


Prema navodima izvora iz Italije, postoji nekoliko razloga za ovakav epilog.

Prema pisanju La Republike, ''vučica'' je od Kineza tražila BAR 20 miliona evra (pogotovo jer se nalazi u problemu oko Finansijskim fer-plejom), a iz Šangaja je stigla povratna informacija u kojoj je navedeno da u ovom trenutku taj klub za El Šaravijeve usluge može da ponudi najviše 12 miliona.

Na drugoj strani, Gazeta delo sport je istakla da je italijanski igrač sa egipatskim korenima zatražio da ima odlučujuću reč, što Kinezima nije ''selo'', dok, na kraju, italijanski "Skaj sport" piše da El Šaravi nikad nije bio izričit po pitanju prelaska u Aziju jer ''ne želi svoje najbolje igračke godine da provede u Kini''.

Podsetimo, Roma mora do kraja juna da prihoduje 45 miliona evra kako bi ispunila finansijski fer-plej, ali poslednje informacije govore da bar jedan deo koji im je potreban neće zaraditi na El Šaraviju, čiji ugovor sa Rimljanima traje još godinu dana.

Povezano

Sve vesti