mondo.rs

Piši pod ordevr: 700.000 za predstavu o Lepoj Breni!

Autor:

Predstava o najpopularnijoj pevačici SFRJ sledeće godine na Bitefu

Piši pod ordevr: 700.000 za predstavu o Lepoj Breni! Foto: Mondo/Stefan Stojanović Lepa Brena

Predstava o pevačici koja i dalje važi za jednu od najpopularnijih pevačica na prostorima bivše Jugoslavije, govoriće o Lepoj Breni kao fenomenu kroz čiji život će biti prikazana istorija SFRJ.

Iz "Lepa Brena prodžekta" kao autori stoje glumac Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, a premijera se očekuje sledeće godine.

"Predstava će govoriti o Lepoj Breni kao fenomenu i najvećoj zvezdi bivše Jugoslavije. Priča o njoj nije priča o pojedincu, već je suštinski priča o Jugoslaviji, njenim suprotnostima, lepotama, raspadu i onome što je ostalo posle. Lepu Brenu igraće nekoliko glumica", rekao je neimenovani izvor "Kuriru" uključen u ovaj projekat.

Kvalitet ovog projekta prepoznalo je Ministarstvo kulture i podržalo ga sa 700.000 dinara.

"Autori projekta Lepa Brena nalaze se među našim najznačajnijim mlađim umetnicim - tu je Olga Dimitrijević i to je razlog da ih podržimo, kao i izbor teme, kritičkog sagledavanja naše novije istorije", zaključuje izvor.

Lepa Brena je snimila tri filma "Hajde da se volimo" u kojima su igrala velika glumačka imena, među kojima i legendarni Dragomir Bojanić Gidra, Bata Živojinović, Predrag Ejdus, Josif Tatić, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, a imala je prilike da zaigra i pored čuvenog Nikole Simića u "Tesnoj koži".

Podsetite se nekih Breninih starih pesama s koncerta u Areni:

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Povezano

Sve vesti