Beta

Sprečen protest ispred ambasade SAD u Beogradu

Autor:

Policija je u Beogradu sprečila večeras protestno okupljanje ispred ambasade SAD, koje je zbog američke politike prema Kosovu i Srbiji organizovao Pokret Srbije Gerila, javio je Radio Slobodna Evropa.

12
A- A A+
sad, usa, amerika, zatava, američka zastava Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Jedan od organizatora protesta rekao je za RSE da je policija sprečila održavanje skupa pošto su učesnici protesta poneli pirotehnička sredstva, dimne bombe i baklje, a nije bilo tehničara koji bi to kontrolisao.

Pozivajući se na policijski izveštaj, ambasada SAD u Beogradu upozorilaje ove nedelje svoje državljane da će kod njene zgrade u subotu uveče u 20.00 biti održane demonstracije protiv politike SAD prema Srbiji i Kosovu.

Ambasada je američkim građanima savetovala da izbegavaju deo grada oko zgrade ambasade, da prate izveštaje medija, da "izbegavaju masu" i demonstracije i da paze šta se dešava oko njih.

Državljanima SAD je preporučeno i kako da se obrate ambasadi za pomoć ukoliko im bude potrebna.

Ambasada SAD: Upozorenje američkim građanima u Beogradu

Prenoseći upozorenje ambasade SAD, nekoliko beogradskih medija navelo je da je pokret Gerila nepoznat javnosti i da se jednom pojavio u "slobodnoj zoni" opozicionog protesta "Jedan od pet miliona" u centru Beograda.

Predsednik tog pokreta privođen je prošle godine zbog komentara protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pokret se oglašavao i protiv opozicije, piše u izveštajima medija.

Povezano

Sve vesti