mondo.rs

Krem čorba od šargarepe

Autor:

Može da se jede i hladna, zbog čega je idealna i za letnje dane.

Krem čorba od šargarepe Foto: Guliver/Getty Images/AnnaPustynnikova

Činjenica je da leti, manje nego zimi, jedemo čorbe i supe. Ali, ovu čorbu možete da napravite jer se sprema za svega pola sata, a može da se jede i hladna, pa se nećete "skuvati".

Sastojci:

800 grama šargarepe

Tri kocke supe od povrća

Dva litra vode

Pola kafene šolje ulja

Kašika brašna

Kašika pavlake

So i suvi začin po ukusu

Priprema:

Šargarepu očistite i oljuštite, pa je stavite u kipuću vodu da se kuva. Kada omekša, sklonite sa vatre i ispasirajte se. U vodu u kojoj je kuvana šargarepa stavite kockice za supu i dobro izmešajte, pa stavite da se skuva prema uputstvima sa pakovanja.

U dubljoj šerpi na vrelom ulju propržite brašno i dodaje šargarepu, pa ostavite kratko na vatri, mešajući da ne zagori. U to dodajte supu napravljenu od kockica i ostavite još nekoliko minuta da se prokuva.

Gotovu čorbu po želji začinite kiselom pavlakom, a možete da je jedete toplu ili hladnu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezano

Sve vesti