mondo.rs

Od dolaska u Fener, "Žoc" u NBA ispratio 6 igrača!

Autor:

I biće ih samo više ako nastavi da radi u Fenerbahčeu...

Od dolaska u Fener, "Žoc" u NBA ispratio 6 igrača! Foto: MN Press

Nisu samo trofeji njegov uspeh, nego i razvoj igrača!

Od dolaska Željka Obradovića u Fenerbahče klub je "procvetao" na svim nivoima, a potvrda toga jeste i sve češći odlazak košarkaša u NBA ligu, direktno iz turskog kluba.

Najnoviji primer toga jeste italijanski (krilni) centar Nikolo Meli koji je "zaradio" ugovor u Nju Orleansu, za koji bi trebalo da nastupa u naredne dve sezone, pa će tako Željko Obradović "ni kriv ni dužan" morati da traži zamenu za njega.

Ponuda od 8 miliona evra bila je isuviše dobra da bi Meli ostao u Evropi, a ukoliko se dobro pokaže "preko okeana", ponovo će se američki klubovi raspitivati za igrače Fenera.

Za šest sezona kako Obradović vodi klub - iz Fenerbahčea u NBA je otišlo čak ŠEST košarkaša, što je brojka koja bi u narednim sezonama, ako srpski trener ostane u Istanbulu, što je realno da se desi, mogla da nastavi da raste.

Prvi primer bio je Bojan Bogdanović koji je 2014. završio u Netsima, i od naredne će igrati za Jutu posle potpisa vrednog ugovora, da bi potom MVP Evrolige iz 2015. godine Nemanja Bjelica završio u Minesoti, a sada nastupa u Sakramentu.

/OVO SU SVE PROMENE U NBA LIGI: PROČITAJTE SVE NOVE POTPISE/

Foto: MN PRess

U 2017. godini Obradović se pozdravio sa dvojicom svojih igrača - Ekpe Judo je zaslužio mesto u NBA i preselio se u Jutu, kao i Bogdan Bogdanović koji i dalje igra za Kingse.

Posle samo jedne sezone u Fenerbahčeu, ugovor u NBA "zaradio" je i Bred Vonamejker koji je stigao u Seltikse 2018. godine, i koje će verovatno napustiti ovog leta, dok je poslednji primer već pomenuti Nikolo Meli.

Treba istaći i mladog Omera Jurtsevena (21) koji je odlučio da napusti Fener još 2016. godine i otisnuo se u Ameriku, ali na koledž En Si Stejt, dok trenutno igra na Džordžtaunu.

Koga će sledećeg Željko ispratiti u NBA?

Povezano

Sve vesti